Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová zklamala Seehofera. V dopise neřekla nic nového

Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Mnichov - Odpověď německé kancléřky Angely Merkelové zklamala bavorského premiéra Horsta Seehofera. Podle jeho slov reakce na dopis v souvislosti s uprchlickou politikou nepřinesla nic nového.

Seehofer jménem Bavorska pohrozil Berlínu kvůli uprchlické politice ústavní žalobou, Merkelová ale všechny výtky zemské vlády odmítla a trvá na tom, že spolková vláda žádné unijní ani německé právní předpisy neporušila.

"Nic nového, nic hlubokého," řekl Seehofer před dnešním zasedání frakce své bavorské vládní Křesťanskosociální unie (CSU), která je sesterskou stranou kancléřčiny Křesťanskodemokratické unie (CDU).

Premiér se chce nyní o odpovědi z kancléřství poradit s příslušnými ministry svého kabinetu a za dva týdny pak celou věc projednat na zasedání zemské vlády. Zda se Mnichov nakonec rozhodne pro žalobu, není jisté.

Podle aktuálních údajů zaregistrovalo Bavorsko za první tři dubnové týdny 4200 uprchlíků. To byl loni běžný počet za jediný den.

Témata:  Horst Seehofer Angela Merkelová Německo

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy