Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron na první zahraniční cestu vyrazí do Německa, čeká ho setkání s Merkelovou

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: Facebook

Berlín - Německá kancléřka se dnes večer v Berlíně sejde s novým francoouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Podle svých slov je ta poslední, kdo by ho měl poučovat o tom, jaké reformy Francie potřebuje.

Merkelová uvedla, že přistupuje ke společnému jednání otevřeně a plná sympatií. "Nejprve otevřenost, že se nám podaří něco společného, a ne hned říkat, co všechno nejde," poznamenala k názorům, že se v řadě oblastí shoda mezi Berlínem a Paříží nemusí rodit lehce.

Chce si především poslechnout Macronovy názory na to, jaké reformy jsou ve Francii a EU nutné, a na základě nich hledat možné společné iniciativy. Zmínila se o oblasti digitalizace nebo zlepšování kvalifikace mladých lidí.

"Myslím, že má velmi dobré představy o tom, co je potřeba ve Francii udělat, a proto jsem ta poslední, kdo přijde a bude mu říkat, co má Francie pěkně prosím dělat," podotkla německá kancléřka.

Témata:  Angela Merkelová Emmanuel Macron Francie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy