Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová po schůzce s Macronem: Navážeme velmi úzkou spolupráci

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: Facebook

Berlín - Německá kancléřka Angela Merkelová se dnes v Berlíně s novým francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem dohodla na velmi úzké spolupráci.

Klíčoví ministři obou zemí se už zanedlouho sejdou na společném zasedání. Po více než hodinovém jednání to oba politici oznámili na tiskové konferenci.

Merkelová a Macron, který je v Berlíně na své první zahraniční návštěvě ve funkci, se shodli na tom, že dobrý vztah Francie a Německa je zásadní pro celou Evropskou unii.

Kancléřka poznamenala, že Evropa potřebuje silnou Francii. S Paříží by ráda spolupracovala například na reformách a posílení eurozóny, tak aby byla odolnější vůči případným turbulencím.

Francouzský prezident dnes nastínil široké reformy, které chystá na příští měsíce. Týkat se budou mimo jiné hospodářství, sociální oblasti či vzdělávání.

Témata:  Angela Merkelová Německo Francie Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy