Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Veřejnost zná identitu první oběti teroru v Londýně. Kanaďanka zemřela snoubenci v náručí

Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Foto: Twitter

Londýn - První veřejně známou obětí sobotního teroristického útoku v Londýně je Kanaďanka (30). Zasáhla ji dodávka atentátníků na mostě London Bridge, kde byla se svým snoubencem.

Žena mu zemřela v náručí, uvedla podle agentury AP na facebooku sestra snoubence.

V neděli francouzské ministerstvo zahraničí oznámilo, že při atentátu zahynul jeden Francouz. Zraněno bylo podle něj dalších sedm Francouzů, z toho čtyři vážně, a jeden se stále pohřešuje. Podle britských médií utrpěli zranění i dva Novozélanďané a jeden Němec.

Zraněni byli také čtyři Australané. Dva z nich útočníci pobodali do krku, tito zranění se zotavují, jeden je na cestě do vlasti, uvedl australský premiér Malcolm Turnbull. Vláda má podle něj "skutečné obavy" o další dva zraněné Australany.

V Londýně se dnes dopoledne uskuteční další schůzka vládního výboru pro mimořádné situace COBRA. Podle serveru Sky News se očekává také tisková konference v hlavní mešitě na východě Londýna, která je jednou z největších v Evropě.

Témata:  teroristické útoky v Londýně Velká Británie Kanada Francie

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy