Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Protestoval s neonacisty proti migraci a odsuzoval multikulturalismus. Teď dostává výhrůžky smrtí

USA
USA
Foto: Pixabay

Boston - Mladík označuje multikulturalismus za "rakovinu", kvůli svým názorům a účasti na akci krajní pravice přestoupil na jinou školu. V souvislosti s událostmi v Charlottesville mu totiž začaly chodit desítky výhrůžných zpráv.

Osmnáctiletý mladík je fanouškem amerického prezidenta Donalda Trumpa a multikulturalismus označuje za "rakovinu". Nicholas Fuentes se vydal i do demonstrace krajní pravice v Charlottesville. Právě i kvůli tomu mu začaly chodit výhrůžky násilím a smrtí. 

"Začíná to být velmi nebezpečné," uvedl Fuentes pro deník Boston Globe. Jen za minul týden měl mladík obdržet patnáct výhrůžek smrtí přes sociální média a e-mailovou schránku. Mladík mluví o jakési socialistické předpojatosti amerických států - tím si vysvětluje i vlnu nepřátelství, která na něj momentálně dopadá. 

"Massachusetts a částečně i Boston patří mezi nejlevicovější státy a města," míní. "Kdybych šel kamkoliv jinam, patrně bych tam byl ve větším bezpečí, než v Bostonu," dodal. 

Na protest s extremisty šel prý proto, aby demonstroval proti imigraci, multikulturalismu a postmodernismu. Na akci se mimo jiné objevily i transparenty s nápisem "Židé nás nenahradí". Jedna žena při akci zahynula, když do ní najel automobil. Mladík další den po konání této akce napsal na svůj facebook, že "přílivová vlna bílé identity přichází." Ke smrti aktivistky se vyjádřil tak, že jde o "normalizaci násilí nalevo". 

Na sociální síti také vyzval k lynči žurnalistů. Ti prý věří jen falešným zprávám, které dál šíří.

Ve zprávě tisku Chicago Tribune Fuentes zdůraznil, že není rasista a rozhodně nevyvolával násilí. Kvůli výhrůžkám se však rozhodl opustit tamní univerzitu. To potvrdila i sama bostonská univerzita. Mladík by se rád dostal na Auburn University v Alabamě. "Opravdu mám rád architekturu a některé takové programy tam mají," uvádí. "Myslím, že tam budu šťastný a v bezpečí. Je to solidně červené území," zmiňuje zřejmě v narážce na červenou barvy republikánů, do jejichž řad patří i prezident Trump. 

V konzervativní alabamské rádiové stanici se nedávno vyjádřil moderátor Kerrick Whisenant, že vina za nepokoje leží na bývalém prezidentovi Baracku Obamovi, liberalismus, socialismu a idee, že všichni si jsou rovni.

Témata:  Boston neonacisté extremismus USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy