Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při nehodě autobusu s hokejisty v Kanadě zemřelo 14 lidí

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Regina - Čtrnáct lidí přišlo o život a dalších 14 utrpělo zranění při srážce kamionu s autobusem převážejícím juniorský hokejový tým v kanadské provincii Saskatchewan.

Informují o tom místní média. Nehoda se stala v pátek odpoledne místního času (asi v 01:00 SELČ v sobotu) na dálnici nedaleko města Tisdale.

Autobus vezl hokejisty z týmu Humboldt Broncos, který hraje v saskatchewanské juniorské hokejové lize, na zápas s družstvem Nipawin Hawks. Cestovalo v něm celkem 28 lidí včetně řidiče. Podle seznamu hráčů Humboldt Broncos za něj hrají mladíci ve věku od 16 do 21 let, uvedla britská BBC. Páteční zápas byl zrušen.

"Jsem v šoku stejně jako všichni ostatní," citují místní média prezidenta Humboldt Broncos Kevina Garingera. Připomněl, že díky tomu, že Humboldt má jen 6000 obyvatel, stejně jako mnoho dalších lidí zná všechny členy místního mládežnického hokejového klubu osobně.

Témata:  Kanada Autobusy nehody autobusů

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy