Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se v Soči setká s Angelou Merkelovou

Vladimír Putin v automobilce GAZ
Vladimír Putin v automobilce GAZ
Foto: kremlin.ru

Moskva/Berlín/Vídeň - Německá kancléřka Angela Merkelová se 18. května v ruském Soči setká s šéfem Kremlu Vladimirem Putinem. O návštěvě Merkelové krátce po dnešní Putinově inauguraci informoval hlavní kremelský zahraničněpolitický poradce Jurij Ušakov. Ten zároveň uvedl, že Putin 5. června navštíví Rakousko.

"Jde o jednodenní pracovní návštěvu, během níž se (Putin) sejde s rakouským prezidentem Alexanderem Van der Bellenem," uvedl mluvčí rakouské prezidentské kanceláře Reinhard Pickl-Herk.

Plánovanou schůzku Merkelové s Putinem v černomořském letovisku Soči již potvrdila mluvčí německé vlády. Merkelová byla naposledy v Rusku počátkem loňského května, také tehdy jednala s šéfem Kremlu v Soči.

Vztahy mezi Ruskem a Německem jsou napjaté kvůli roli Moskvy v ukrajinském konfliktu a ve válce v Sýrii a nově i kvůli otravě někdejšího agenta ruské vojenské rozvědky a pozdějšího spolupracovníka britské tajné služby Sergeje Skripala a jeho dcery v Anglii. Západ z otravy podezírá Rusko.

Témata:  Angela Merkelová Vladimír Putin Rusko diplomacie politici

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy