Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo vyvolával násilí během loňského summitu G20 v Hamburku? Na fotkách i Češi

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Hamburk - Německo se v pátrání po výtržnících z loňských demonstrací během červencové schůzky představitelů zemí skupiny největších ekonomik světa G20 v Hamburku obrátilo s žádostí o pomoc na 15 evropských zemí, mimo jiné i na Českou republiky. Dotčené země obdržely z Německa fotografie 24 osob, které policie podezřívá z násilností, levicoví politici a aktivisté bojující za právo na soukromí ale proti takovému postupu protestují a považují ho za nepřiměřené porušení práv hledaných lidí.

Spolkový kriminální úřad (BKA) zahraniční partnery žádá o pomoc s identifikací osob, které podezřívá ze zakládání požárů, fyzických útoků na policisty, násilností a dalších trestných činů.

Vedle Česka obdržely fotografie také úřady ve Španělsku, Řecku, Británii, Francii, Polsku, Maďarsku, Nizozemsku, Belgii, Rakousku, Švédsku, Dánsku, Finsku, Itálii a Švýcarsku.

Při nepokojích na počátku loňského července se odehrály násilnosti, útoky na policii i rabování v obchodech. Policie kvůli násilnostem vyšetřuje několik stovek osob a soudy mezitím vynesly na 40 verdiktů proti radikálům.

Témata:  Summit G20 policie Německo demonstrace násilí zbraně

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy