Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Diplomatická mise tenisty Beckera v Africe se mění ve frašku, zřejmě má falešný pas

Tenis, ilustrační fotografie
Tenis, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn - Trojnásobný wimbledonský vítěz Boris Becker se stal v dubnu zvláštním atašé Středoafrické republiky pro sport a kulturu v Evropské unii. Teď vychází najevo, že jeho diplomatický pas, kterým se ohání, je podle všeho falešný.

Právní zástupci bývalého tenisty se minulý týden obrátili na soud v Londýně s tvrzením, že když je Becker diplomatickým zástupcem, nemůže být vystaven právnímu sporu před soudem v žádné zemi.

V pondělí ministr zahraničí Středoafrické republiky Charles Armel Doubane pro německý list Die Welt odmítl, že by Becker v zemi požíval diplomatický status. 

Dnes navíc vysoký pracovník ministerstva Cherubin Moroubama uvedl, že sériové číslo Beckerova pasu, který byl vystaven v březnu, patří k dokumentům, jež byly v roce 2014 nevyplněné ukradeny. Becker ani nemá v pasu napsánu svou funkci zvláštního atašé, paradoxně je tam veden jako "poradce pro finanční záležitosti".

Na Beckera byl loni v Británii vyhlášen bankrot kvůli nesplacené půjčce ve výši 3,5 milionu eur (92 milionů korun) od soukromé banky Arbuthnot Latham & Co z roku 2015. Do insolvenčního řízení se následně přihlásil i Beckerův bývalý obchodní partner s pohledávkou 36,5 milionu eur (954 milionů korun).

Témata:  Středoafrická republika diplomacie Velká Británie tenis

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy