Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zbývající části krachující společnosti Air Berlin převezmou aerolinky easyJet

Letadlo společnosti EasyJet
Letadlo společnosti EasyJet
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Berlín - Britské aerolinky easyJet se dohodly na převzetí zbývajících částí insolventní letecké společnosti Air Berlin. V pátek ve 23:45 přistál na letišti Tegel poslední let Air Berlin, které byly založeny v roce 1978 a byly druhou největší leteckou společností v Německu.

Společnost easyJet zaplatí 40 milionů eur (zhruba miliardu Kč) za aktivity firmy Air Berlin na berlínském letišti Tegel zahrnující mimo jiné leasingové smlouvy na 25 letounů A320. Britské aerolinky se tak podle agentury Reuters stanou největším leteckým přepravcem v Berlíně.

"Všechny části společnosti Air Berlin jsou nyní prodány," uvedl insolvenční správce německých aerolinek Frank Kebekus. Velkou část společnosti Air Berlin již dříve získala Lufthansa.

Aerolinky Air Berlin posledních několik let hospodařily se ztrátou. K zahájení insolvenčního řízení přistoupily v srpnu, když jim největší akcionář, arabské aerolinky Etihad, odmítl poskytnout další finanční podporu. Německá vláda se pak rozhodla poskytnout firmě Air Berlin překlenovací úvěr 150 milionů eur.

Témata:  EasyJet ekonomika Německo

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy