Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš odloží spuštění EET? Ministerstvo financí to zvažuje

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - 1. prosince měla být podle původního plánu spuštěna elektronická evidence tržeb (EET), ministerstvo financí ale nyní zvažuje, že její start odloží. Případný nový termín prozatím není jasný.

Podle dosavadních plánů by EET měla být v první fázi spuštěna od 1. prosince pro hotely a restaurace. Další firmy se budou zapojovat v následujících měsících. Od března příštího roku budou muset evidovat tržby maloobchodní a velkoobchodní firmy.

Odklad spuštění EET o jeden měsíc navrhovala hospodářská komora. Svaz průmyslu a dopravy tento týden uvedl, že ministr financí Andrej Babiš (ANO) v diskusi s firmami připustil i odložení na 1. února.

"Diskutujeme to v rámci ministerstva, chceme to posoudit, jaké jsou výhody, nevýhody," uvedl ministr. "Předpokládám, že do konce srpna bychom měli mít jasno," doplnil.

MF rovněž dosud uvádělo, že v srpnu zřídí kontaktní místo, od září začne podnikatelům přidělovat autorizační údaje k evidenci tržeb a od listopadu zahájí pilotní projekt pro podnikatele, aby si otestovali komunikaci s úřady.

Podle Babiše připadá v úvahu i to, že by se evidence nevztahovala na podnikatele s malým obratem. "Je to stále živé, zatím na to není jasný názor," poznamenal.

Témata:  elektronická evidence tržeb Andrej Babiš Ministerstvo financí České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy