Breaking News

Policie ČR, ilustrační foto

Střelba na škole v centru Prahy. Čtrnáct mrtvých, pachatel byl eliminován

Domov

Střelba v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze si vyžádala 14 obětí a 25 zraněných. Na místě zasahovala policie, pachatel byl eliminován. Pracuje se s verzí, že je zodpovědný i za páteční dvojnásobnou vraždu v Klánovickém lese. Jde o nejhorší případ střelby v historii Česka.

Ilustrační fotografie.

Střelba u Los Angeles si vyžádala deset mrtvých, po pachateli pátrá policie

Svět

Střelba v tanečním studiu v kalifornském městě Monterey Park, které se nachází východně od Los Angeles a kde žije početná asijská komunita, si vyžádala životy deseti lidí a dalších deset jich bylo zraněno, píše agentura AP s odkazem na policii. Agentura Reuters s odvoláním na úřad losangeleského šerifa píše, že pachatel, podle svědků Asiat, z místa činu uprchl a policie po něm pátrá. Jeho motiv není v tuto chvíli jasný. Střelba vypukla po oslavách čínského nového roku.

Thomayerova nemocnice

Domov

Novému koronaviru dnes podlehli v Česku již tři lidé

V Thomayerově nemocnici v Praze-Krči dnes zemřel pacient nakažený koronavirem. Muž narozený v roce 1945 byl hospitalizovaný na oddělení následné péče, měl několik chronických nemocí včetně pokročilého srdeční selhání. ČTK to řekl mluvčí nemocnice Petr Sulek.

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz

KLDR otestovala novou taktickou zbraň! Kim Čong-un dohlížel

Svět

Severní Korea dnes oznámila, že otestovala novou taktickou naváděnou zbraň. Na první podobný test od neúspěšného únorového summitu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem dohlížel diktátor Kim Čong-un. Podle světových agentur to uvedla oficiální severokorejská agentura KCNA.

Teroristický útok v Christchurch

Teroristický útok na Novém Zélandu: Při střelbě ve dvou mešitách zahynuly desítky lidí!

Svět

Při střelbě ve dvou mešitách v novozélandském městě Christchurch dnes zemřelo 49 lidí. Dalších 48 postřelených ošetřují v nemocnici. Premiérka Nového Zélandu Jacinda Ardernová uvedla, že jde o jeden z nejtemnějších dnů její země. Místní policie v souvislosti s útoky zadržela tři muže a jednu ženu, jeden ze zadržených je Australan. Podle policistů šlo zřejmě o dobře organizovanou akci a zadržení měli v autech připravené výbušniny. Policie motiv činu zjišťuje a vyzvala všechny mešity v zemi, aby zavřely. Úřady zvýšily stupeň bezpečnostní hrozby v zemi z "nízkého" na "vysoký".

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz

Bombové útoky v kostelech: V Indonésii osm mrtvých a desítky zraněných

Svět

Jakarta - Nejméně osm mrtvých a 35 zraněných si vyžádaly dnešní pumové útoky na tři kostely ve druhém největším indonéském městě Surabaya na ostrově Jáva. Nejméně v jednom případě útočil sebevražedný atentátník. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místní policii, podle níž může bilance dále stoupat.

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz

Do davu lidí v Británii vjelo auto

Svět

Londýn - Před londýnským Přírodopisným muzeem došlo k blíže neupřesněnému incidentu. Podle serveru BBC na místě operuje policie a zatýká, server Mirror uvedl, že vozidlo najedlo do davu lidí poblíž budovy. Několik lidí bylo zraněno.

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz

KLDR odpálila další raketu, letěla přes japonský ostrov Hokkaidó

Svět

Pchjongjang - Severní Korea dnes časně ráno místního času (kolem čtvrteční půlnoci SELČ) odpálila raketu z pchjongjangské čtvrti Sunan na severním okraji hlavního města. Oznámil to generální štáb jihokorejské armády. Raketa letěla východním směrem a dopadla do Tichého oceánu.

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz

Svět

Severní Korea odpálila další raketu, přeletěla nad Japonskem

Tokio - Severní Korea odpálila další raketu. Oznámila to podle televize NHK japonská vláda, která varovala obyvatele v severním Japonsku, ke kterému střela mířila, před možným nebezpečím. Střela neznámého typu nakonec nad Japonskem přeletěla.

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz

V americkém Charlestonu střílel ozbrojenec

Svět

Charleston (USA) - Policie zasahuje v centru amerického města Charlestonu v Jižní Karolíně. Podle prvních zpráv stanice CNN se tam pohybuje střelec. Na záběrech je vidět zablokované centrum města.

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz

Svět

V Rotterdamu našli dodávku s plynovými láhvemi, zrušili koncert

Rotterdam - Nizozemská policie zadržela dnes v přístavu v Rotterdamu řidiče dodávky se španělskou poznávací značkou, ve které byly plynové bomby. Krátce před tím zrušila kvůli "teroristické hrozbě" v nedaleké hale koncert americké rockové skupiny, která kvůli svému názvu dlouhodobě čelí kritice muslimů. Podle starosty Rotterdamu zatím není jasné, zda nález a varování před teroristickou hrozbou nějak souvisí.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy