Články k tématu: Maso

Milovníci masa versus vegetariáni? Nová studie dává za pravdu jen jedné skupině

Aktualizovali jsme 19.1.2019, 22:02, 18.01. 12:20

Naposledy se o negativních zdravotních dopadech konzumace červeného masa mluvilo v souvislosti se zvýšením rizika rakoviny. Server Science Alert ale nyní s odkazem na výzkum vědců z Glasgowské univerzity upozornili na další možné zdravotní riziko – stárnutí organismu.

Jak čistit prkénko od syrového masa? Většina z nás dělá zásadní chybu

26.12. 17:40

Fakt, že ze syrového masa můžeme chytit různé nemoci, je dlouho znám. I proto řada z nás pravidelně drhne prkénko, na kterém maso krájí, mycím přípravkem a horkou vodou. Podle odborníků to ale nemá takový efekt, jak si myslíme.

Zdrcující zpráva pro milovníky dobrého jídla. Tato pochoutka je stejně nebezpečná jako azbest

Aktualizovali jsme 15.12.2018, 20:12, 15.12. 15:14

Smutná zpráva pro milovníky jídla. Vědci zjistili že oblíbená pochoutka všech gurmánů, slanina, má vliv na vznik rakoviny. Je prý stejně nebezpečná jako azbest, varuje The Guardian.

reklama

Jak správně nakupovat maso? Většina lidí dělá jednu chybu

02.12. 16:50

Kuřecí maso je po celém světě velmi oblíbené. Je poměrně levné, rychlé na přípravu a navíc je považováno za poměrně dietní a lehce stravitelné. Jenže maso, která jíme dnes, je mnohem více tučné a méně výživné, než tomu bylo dříve, varují odborníci.

Zajíců je v Česku nedostatek, cena divočáků naopak klesá

11.11. 12:43

Lovci v uplynulém mysliveckém roce, který skončil koncem letošního března, odlovili meziročně o 43 procent více divokých prasat, bylo jich skoro 230.000. O 18 procent na 26.729 naopak klesly odstřely zajíců, uvádí myslivecká statistika. Důvodem je to, že jejich počty klesají, protože jim ubývá…

Zájem o zvěřinu mezi lidmi roste, letí jelení a divočáci

11.11. 12:26

Obchodní řetězce i kuchaři zaznamenávají dlouhodobě zvyšující se zájem o zvěřinu. Nejvíce se prodává jelení a srnčí maso, následují divočáci a daňci, řekla ČTK mluvčí řetězce Makro Romana Nýdrle. Poptávku po divočácích výrazněji nesnížila ani nákaza afrického moru prasat, která se objevila loni v…

Pro restaurace bude letos zvěřiny dostatek

11.11. 12:21

Zvěřiny pro restaurace má být letos dost. Stromy měly semenný rok, je tedy dost žaludů i bukvic, což se odráží na stavech divočáků i vysoké zvěře, řekla ČTK mluvčí Lesů města Brna Monika Nezhybová. Na jídelních lístcích je hlavně kančí a daňčí maso. Vyplývá to z odpovědí majitelů restaurací.

Nechutné: Řidič přivezl do Česka tunu potravin, s hygienou se neobtěžoval

21.10. 20:09

Celníci spolu s veterináři našli v tomto týdnu na Svitavsku více než tunu potravin, které přepravce transportoval při nevyhovující teplotě 18 stupňů Celsia. Dodávka nebyla vybavena chladicím zařízením, přepravovalo se v ní 310 kilogramů jogurtů, 310 kilogramů majonézy, 265 kilogramů hovězího kebabu…

Jak poznat dobré maso? Bílé proužky mají zásadní vliv na kvalitu

05.10. 15:21

Kuřecí maso je po celém světě velmi oblíbené. Je poměrně levné, rychlé na přípravu a navíc je považováno za poměrně dietní a lehce stravitelné. Jenže maso, která jíme dnes, je mnohem více tučné a méně výživné, než tomu bylo dříve, varují odborníci.

Kontrola masa v Česku se nelíbí EU

28.09. 17:14

Evropská komise chce od Prahy vyjasnění jejího záměru žádat v souvislosti s africkým morem prasat od dovozců z konkrétních států testy na tuto nemoc. Uvedla to dnes mluvčí komise Anca Paduraruová s tím, že unijní exekutiva se kvůli tomu obrátila na českou veterinární správu se žádostí o podrobnosti…

Řezníci už nemusí mít strach? Ve Francii zatkli gang militantních veganů

13.09. 12:27

Lille - Šest "militantních veganů" bylo tento týden zadrženo ve městě Lille na severu Francie v rámci vyšetřování série útoků na obchody s masem, sýry nebo také restaurace McDonald's. Informovala o tom televize BFM-TV. Výtržníci rozbíjeli výlohy obchodů nebo je pokrývali falešnou krví či hesly…

Lidé preferují kuřecí maso před červeným masem, protože věří, že je zdravější. Má to ale háček

Aktualizovali jsme 7.9.2018, 22:13, 06.09. 11:43

Kuřecí maso je po celém světě velmi oblíbené. Je poměrně levné, rychlé na přípravu a navíc je považováno za poměrně dietní a lehce stravitelné. Jenže maso, která jíme dnes, je mnohem více tučné a méně výživné, než tomu bylo dříve, varují odborníci.

Prošlé potraviny v mrazáku: Můžete je bez obav sníst?

Aktualizovali jsme 3.9.2018, 22:21, 03.09. 19:11

Mrazáky jsou nejlepšími přáteli všech, kteří se na amatérské či profesionální úrovni pohybují v kuchyni. Ostatně slouží právě k tomu, aby zakoupené potraviny vydržely co nejdéle poživatelné. Nezřídka do nich ale ukládáme i potraviny, které jsou těsně před koncem expirační doby, či v mrazáku…

Svět ovládla mánie masové diety. Lékaři jsou zděšeni

Aktualizovali jsme 19.8.2018, 00:11, 18.08. 13:05

Navzdory rostoucímu počtu vegetariánů a veganů se ve světě šíří nový trend – dieta založená výhradně na mase. Myšlenka takzvané „masožravé stravy“ se šíří především prostřednictvím sociálních sítích. Odborníci ale varují, že taková dieta může mít z dlouhodobého hlediska na tělo velmi negativní…

Jak zastavit podvody? Vědci chtějí stříkat čárové kódy přímo na maso

15.08. 09:13

Londýn - Čárové kódy by v budoucnu musely být pouze na obalech potravin. Vědci hledají způsob, jak ho nastříkat na maso. Cílem je zamezit podvodům, jako byl například evropský skandál se zaměňováním hovězího za koňské v roce 2013

Jak přestat jíst maso? Stačí jeden pohled a je to

13.08. 07:58

Mnoho vědeckých studií dokazuje, že ženy mají větší pravděpodobnost, že se rozhodnou přestat jíst maso. Například studie Faunalytics z roku 2014 zjistila, že počet žen vegetariánek/veganek v USA je mnohem vyšší než počet mužů. Muži mají větší tendenci konzumovat maso, což je nejspíš dáno obecnými…

Umýváte před vařením kuřecí maso? Jen si zaděláváte na problémy

31.07. 16:21

Historicky je mytí spojováno s čistotou. Pereme si oblečení, ložní prádlo, nádobí a samozřejmě i sebe. Je logické, že se lidé domnívají, že i maso a drůbež bude čistší a tím i bezpečnější, pokud se umyje. Je to však pravda?

Kolik sníme masa? Čísla nejsou veselá a pokud to tak půjde dál, bude to zlé

Aktualizovali jsme 30.7.2018, 22:10, 30.07. 07:25

Zvyšující se globální spotřeba masa může mít zásadní negativní vliv na životní prostředí. Tvrdí to desítka vědců z Oxfordské univerzity, kteří jsou autory nové studie zveřejněné v prestižním časopisu Science.

Co se stane, když měsíc nebudete jíst maso?

Aktualizovali jsme 28.7.2018, 22:17, 28.07. 17:27

Být veganem je v dnešní době těžké. Všichni s tím mají problém – až na vás, tvrdí Maggie Kelly, která se rozhodla vynechat na určitou dobu ze své stravy maso. Podle Kelly není největší překážkou v životě vegana nerozmanitá strava nebo vysoké ceny za speciální produkty, nýbrž předsudky lidí, kteří…

Dopřáváte si slaninu, párky a salámy? Vůbec je nekupujte, mohou vám pořádně ublížit

Aktualizovali jsme 23.7.2018, 22:27, 23.07. 11:12

Dopřáváte si rádi salámy, slaninu či párky? Podle vědců byste je raději měli ze svého jídelníčku úplně vynechat. Podle nové studie totiž mohou výrazně ovlivnit naše duševní zdraví.

Už žádné zabíjení zvířat? Uměle vyrobené maso by mohlo být v restauracích za tři roky

18.07. 09:26

Amsterodam - Nizozemská společnost Mosa Meat před pěti lety představila jako první na světě laboratorně vypěstovaný hovězí burger. Nyní chce vyrábět a od roku 2021 prodávat do restaurací uměle vypěstované maso.

Řezníci ve Francii žádají ochranu před vegany, kteří rozbíjejí výlohy a polévají obchody falešnou krví

08.07. 11:02

Paříž - Francouzští řezníci v otevřeném dopise ministerstvu vnitra žádají ochranu před militantními odpůrci masa, kteří jim rozbíjejí výlohy, polévají obchody falešnou krví či na ně píší graffiti.

Jak zacházet se syrovým masem v létě? Při nesprávném postupu si můžete pořádně zavařit

Aktualizovali jsme 6.6.2018, 15:24, 06.06. 15:08

Léto je ideální čas na grilování a pikniky. Jak se ale ujistit, že jsou vaše potraviny v bezpečí a vy se neotrávíte? Hlavně si dejte pozor na syrové maso.

Myslíte si, že je maso v Česku drahé? Tak se podívejte, kolik za něj platí jinde

26.05. 07:45

Pokaždé, když vyjedeme do zahraničí, máme tendenci přepočítávat tamní ceny na koruny a porovnávat je s těmi tuzemskými. Astronomická se nám pak může zdát například cena hovězího masa ve Švýcarsku, kde lidé za kilogram masa z kýty zaplatí téměř 50 dolarů (asi 1100 korun). Nenechte se ale těmito…

reklama
reklama
reklama

Fotogalerie