Články k tématu: Maso

Jak poznat dobré maso? Bílé proužky mají zásadní vliv na kvalitu

05.10. 15:21

Kuřecí maso je po celém světě velmi oblíbené. Je poměrně levné, rychlé na přípravu a navíc je považováno za poměrně dietní a lehce stravitelné. Jenže maso, která jíme dnes, je mnohem více tučné a méně výživné, než tomu bylo dříve, varují odborníci.

Kontrola masa v Česku se nelíbí EU

28.09. 17:14

Evropská komise chce od Prahy vyjasnění jejího záměru žádat v souvislosti s africkým morem prasat od dovozců z konkrétních států testy na tuto nemoc. Uvedla to dnes mluvčí komise Anca Paduraruová s tím, že unijní exekutiva se kvůli tomu obrátila na českou veterinární správu se žádostí o podrobnosti…

Řezníci už nemusí mít strach? Ve Francii zatkli gang militantních veganů

13.09. 12:27

Lille - Šest "militantních veganů" bylo tento týden zadrženo ve městě Lille na severu Francie v rámci vyšetřování série útoků na obchody s masem, sýry nebo také restaurace McDonald's. Informovala o tom televize BFM-TV. Výtržníci rozbíjeli výlohy obchodů nebo je pokrývali falešnou krví či hesly…

reklama

Lidé preferují kuřecí maso před červeným masem, protože věří, že je zdravější. Má to ale háček

Aktualizovali jsme 7.9.2018, 22:13, 06.09. 11:43

Kuřecí maso je po celém světě velmi oblíbené. Je poměrně levné, rychlé na přípravu a navíc je považováno za poměrně dietní a lehce stravitelné. Jenže maso, která jíme dnes, je mnohem více tučné a méně výživné, než tomu bylo dříve, varují odborníci.

Prošlé potraviny v mrazáku: Můžete je bez obav sníst?

Aktualizovali jsme 3.9.2018, 22:21, 03.09. 19:11

Mrazáky jsou nejlepšími přáteli všech, kteří se na amatérské či profesionální úrovni pohybují v kuchyni. Ostatně slouží právě k tomu, aby zakoupené potraviny vydržely co nejdéle poživatelné. Nezřídka do nich ale ukládáme i potraviny, které jsou těsně před koncem expirační doby, či v mrazáku…

Svět ovládla mánie masové diety. Lékaři jsou zděšeni

Aktualizovali jsme 19.8.2018, 00:11, 18.08. 13:05

Navzdory rostoucímu počtu vegetariánů a veganů se ve světě šíří nový trend – dieta založená výhradně na mase. Myšlenka takzvané „masožravé stravy“ se šíří především prostřednictvím sociálních sítích. Odborníci ale varují, že taková dieta může mít z dlouhodobého hlediska na tělo velmi negativní…

Jak zastavit podvody? Vědci chtějí stříkat čárové kódy přímo na maso

15.08. 09:13

Londýn - Čárové kódy by v budoucnu musely být pouze na obalech potravin. Vědci hledají způsob, jak ho nastříkat na maso. Cílem je zamezit podvodům, jako byl například evropský skandál se zaměňováním hovězího za koňské v roce 2013

Jak přestat jíst maso? Stačí jeden pohled a je to

13.08. 07:58

Mnoho vědeckých studií dokazuje, že ženy mají větší pravděpodobnost, že se rozhodnou přestat jíst maso. Například studie Faunalytics z roku 2014 zjistila, že počet žen vegetariánek/veganek v USA je mnohem vyšší než počet mužů. Muži mají větší tendenci konzumovat maso, což je nejspíš dáno obecnými…

Umýváte před vařením kuřecí maso? Jen si zaděláváte na problémy

31.07. 16:21

Historicky je mytí spojováno s čistotou. Pereme si oblečení, ložní prádlo, nádobí a samozřejmě i sebe. Je logické, že se lidé domnívají, že i maso a drůbež bude čistší a tím i bezpečnější, pokud se umyje. Je to však pravda?

Kolik sníme masa? Čísla nejsou veselá a pokud to tak půjde dál, bude to zlé

Aktualizovali jsme 30.7.2018, 22:10, 30.07. 07:25

Zvyšující se globální spotřeba masa může mít zásadní negativní vliv na životní prostředí. Tvrdí to desítka vědců z Oxfordské univerzity, kteří jsou autory nové studie zveřejněné v prestižním časopisu Science.

Co se stane, když měsíc nebudete jíst maso?

Aktualizovali jsme 28.7.2018, 22:17, 28.07. 17:27

Být veganem je v dnešní době těžké. Všichni s tím mají problém – až na vás, tvrdí Maggie Kelly, která se rozhodla vynechat na určitou dobu ze své stravy maso. Podle Kelly není největší překážkou v životě vegana nerozmanitá strava nebo vysoké ceny za speciální produkty, nýbrž předsudky lidí, kteří…

Dopřáváte si slaninu, párky a salámy? Vůbec je nekupujte, mohou vám pořádně ublížit

Aktualizovali jsme 23.7.2018, 22:27, 23.07. 11:12

Dopřáváte si rádi salámy, slaninu či párky? Podle vědců byste je raději měli ze svého jídelníčku úplně vynechat. Podle nové studie totiž mohou výrazně ovlivnit naše duševní zdraví.

Už žádné zabíjení zvířat? Uměle vyrobené maso by mohlo být v restauracích za tři roky

18.07. 09:26

Amsterodam - Nizozemská společnost Mosa Meat před pěti lety představila jako první na světě laboratorně vypěstovaný hovězí burger. Nyní chce vyrábět a od roku 2021 prodávat do restaurací uměle vypěstované maso.

Řezníci ve Francii žádají ochranu před vegany, kteří rozbíjejí výlohy a polévají obchody falešnou krví

08.07. 11:02

Paříž - Francouzští řezníci v otevřeném dopise ministerstvu vnitra žádají ochranu před militantními odpůrci masa, kteří jim rozbíjejí výlohy, polévají obchody falešnou krví či na ně píší graffiti.

Jak zacházet se syrovým masem v létě? Při nesprávném postupu si můžete pořádně zavařit

Aktualizovali jsme 6.6.2018, 15:24, 06.06. 15:08

Léto je ideální čas na grilování a pikniky. Jak se ale ujistit, že jsou vaše potraviny v bezpečí a vy se neotrávíte? Hlavně si dejte pozor na syrové maso.

Myslíte si, že je maso v Česku drahé? Tak se podívejte, kolik za něj platí jinde

26.05. 07:45

Pokaždé, když vyjedeme do zahraničí, máme tendenci přepočítávat tamní ceny na koruny a porovnávat je s těmi tuzemskými. Astronomická se nám pak může zdát například cena hovězího masa ve Švýcarsku, kde lidé za kilogram masa z kýty zaplatí téměř 50 dolarů (asi 1100 korun). Nenechte se ale těmito…

Neprodávejte psí a kočičí maso, vyzývají celebrity Indonésii

21.05. 20:43

Jakarta - K zákazu obchodu s masem psů a koček vyzvaly dopisem indonéského prezidenta světové celebrity, mezi nimi například i herečka Cameron Diazová. Uvedla to agentura AP.

Překonat tabu a jíst lidské maso? Slavný vědec se domnívá, že kanibalismus by lidem prospěl

Aktualizovali jsme 17.3.2018, 09:51, 17.03. 09:35

Britský zoolog, etolog a biolog a profesionální ateista Richard Dawkins tvrdí, že by pěstování a konzumace lidského „masa" mohlo pomoci společnosti překonat „tabu", které obklopuje téma kanibalismu. Svou úvahu zveřejnil na sociálních sítích.

Už žádné maso ze živých zvířat? Již brzy budeme jíst steaky vyrobené v laboratoři

Aktualizovali jsme 6.3.2018, 10:56, 06.03. 08:14

Mít na talíři pořádný flák masa či hamburger a nezabít kvůli němu žádné zvíře? I když to zní jako sci-fi, experti ujišťují, že za pár let to bude běžná věc. Maso vypěstované v laboratoři by mohlo být v nabídkách restaurací už do konce roku 2018, tvrdí jeden výrobce. 

Špenát, ryby nebo rýže jsou zdravé? Odborníci vás rychle vyvedou z omylu

14.02. 08:04

Lidskému tělu svědčí víc věcí, než si ve skutečnosti myslíme. Ačkoliv odmalička posloucháme, jak je zdravá zelenina, ovoce nebo rybí maso, podle odborníků to není tak úplně pravda.

Co by se stalo s vaším tělem, pokud byste jedli pouze maso? Výsledek by byl strašlivý

14.01. 10:52

Stále více lidí se rozhoduje vyřadit z jídelníčku maso, nebo jeho konzumaci alespoň omezit. Vegetariánů a veganů stále přibývá, ať už pro tento krok rozhodnou podniknout z etický nebo zdravotních důvodů. Patříte také, mezi ty, kteří si do nového roku dali předsevzetí, že konzumaci masa omezí? Nebo…

Změna nebude: Evropský parlament podpořil používání fosfátů v kebabu

13.12. 17:10

Brusel - Evropský parlament (EP) neschválil námitku proti používání fosfátů v kebabech. Výrobci tohoto pokrmu tak získali souhlas europoslanců, aby do masa přimíchávali látky, kterými údajně zlepšují jeho chuť.

Konec kebabu? Oblíbenou pochoutku možná čeká zákaz kvůli škodlivým látkám

10.12. 14:37

Brusel/Berlín – Nastane konec kebabů? Evropská unie opět chystá nová opatření, která se mohou dotknout oblíbeného fast foodů, obávají se Němci. Parlament v Bruselu se totiž zaměřil na fosfáty, které obsahuje mražené maso používané k výrobě kebabů. Podle nedávných studií by totiž mohla látka vážně…

Pozor na nebezpečnou slaninu: Do ČR se jí přivezlo 230 kilo, obsahovala listerie

28.11. 16:26

Praha - Do českých obchodů se dostala zásilka 230 kilogramů chlazené slaniny od slovenského výrobce obsahující baktérii Listeria monocytogenes. Státní veterinární správa (SVS) obdržela informaci o přítomnosti kontaminovaného výrobku na našem trhu ze Slovenska prostřednictvím systému rychlého…

reklama
reklama
reklama

Fotogalerie