Články k tématu: Maso

Zkažené polské maso v ČR? Kampaň, za kterou může konkurenční boj, oznámilo Polsko

07.03. 02:54

Potraviny vyráběné v Polsku jsou bezpečné a Češi je rádi kupují, přesvědčoval polský ministr zemědělství Jan Krzyszof Ardanowski v rozhovoru, který dnes otiskl list Gazeta Polska.

Potvrzeno: V Česku jsou 4 tuny polského masa se salmonelou, lidé ho mají doma

06.03. 20:14

V lounském skladu Petr Novotný - Gastroplus, kde se minulý týden našla salmonela v polské zásilce drůbežího masa, potvrdili dnes veterináři salmonelu i v jiných šaržích mraženého masa od společnosti Inter-Natural 2000. Šlo celkem o čtyři tuny masa, zásilka byla ve skladu pozastavena od minulého…

Mezi Čechy je pořád spousta kuřecího masa se salmonelou. Nemáte ho v mrazáku?

04.03. 20:50

Ze 4515 kg kuřecího masa z Polska, ve kterém může být salmonela, veterináři zachytili zhruba tunu. Dalších 850 kilogramů v Ústeckém kraji se došetřuje, maso bylo mražené, je tedy možné, že se ještě nezkonzumovalo, řekl dnes ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Maso bylo ze…

reklama

Polský ministr se vysmívá Česku: Maso je z loupeží Rumcajse, který to dělal pro Manku a Cipíska

02.03. 21:10

Polský ministr zemědělství do současných sporů, které se mezi Prahou a Varšavou rozhořely kvůli případům s podezřelým polským masem, zapojil postavičky z českých kreslených pohádek.

Otrávená jablka, konina, zelí i okurky. Na českých talířích nepřistálo jen nemocné maso

Aktualizovali jsme 1.3.2019, 18:37, 01.03. 18:32

Sérii zpráv o problematické kvalitě některých polských potravin zahájila v roce 2012 takzvaná solná aféra. Firmy zapletené v Polsku do tohoto skandálu prodávaly technickou sůl označenou za jedlou výrobcům uzenin, zpracovatelům ryb či pekárnám. Z těchto výroben se mohla dostat do obchodů v Polsku a…

Problematické polské maso: Kuřecí se salmonelou se dostalo do 16 provozoven

01.03. 11:02

Polské kuřecí maso ze šarže s bakterií salmonely se z lounské firmy dostalo asi do 16 provozoven, převážně do jídelen. Firma nyní ve spolupráci s veterináři situaci monitoruje a maso od zákazníků stahuje zpět, řekl dnes majitel firmy Petr Novotný - Gastroplus Louny, v jejíž velkoobchodním skladu…

Restaurace vydávaly polské maso za argentinské? Toman přiznal, že se vyjádřil neobratně

26.02. 21:01

Podezření, že některé luxusní pražské restaurace vydávaly hovězí maso z problematických polských jatek za argentinské, se nepotvrdilo. Novinářům to řekl ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD), který informaci o podobných praktikách restaurací zveřejnil začátkem února. Dnes připustil, že se…

Závadné maso není jen to polské. Odhalujeme tajemství potravinářského průmyslu

Aktualizovali jsme 25.2.2019, 21:57, 25.02. 10:59

Ve velké většině supermarketů nalezneme desetitisíce výrobků. Neexistují v nich roční období. Čerstvá rajčata, která vyrostla někde v zahraničí, si tam můžeme koupit po celý rok. Z masa zmizely kosti. Co ale vlastně kupujeme a co před námi potravinářský průmysl ukrývá?

Do Česka se dostalo další polské hovězí se salmonelou. Bylo ho 11 metráků

25.02. 14:20

Z Polska bylo do České republiky dovezeno dalších 1164 kilogramů hovězího masa, které může být nakažené salmonelou. Maso pochází ze stejné šarže a místa jako již dříve dovezených 700 kilogramů masa, ve kterém testy odhalily tyto bakterie. V České televizi to řekl ústřední ředitel Státní veterinární…

Mimořádná opatření v ČR: Hovězí z Polska nesmí ode dneška na český trh

21.02. 04:42

Dovozci musí od dnešního dne veškeré hovězí maso z Polska zkontrolovat v certifikované laboratoři. Dokud nebudou hotovy výsledky testů, maso nebude smět na trh.

Jak pracovat s masem? S těmito radami se stanete kuchařským mistrem

10.02. 17:10

Připravit steak je možné několika způsoby. Někteří z nás preferují obyčejnou pánev, jiní ji kombinují s troubou, někdo se nemůže nabažit steaku opečeném na grilu. Jak správně postupovat, abychom si šťavnatý steak připravili doma? Kde příprava steaku začíná?

Jak je to s polským masem v Česku? Ministr vysvětlil, co se děje

07.02. 13:23

Na stolech pražských restaurací přistálo závadné maso z polských jatek. Tato zpráva pocházející z ministerstva zemědělství rezonuje Českem a někteří restauratéři kvůli ní dokonce zvažují žalobu. Jaká je ale skutečná situace? To ministr dnes vysvětlil ve zprávě, kterou má globe24.cz k dispozici.

Maso z Polska za tisíc korun? Luxusní restaurace ho v Praze vydávaly za argentinské

06.02. 12:37

V kauze hovězího masa z Polska se objevily nové informace. Podle ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD) ho některé pražské restaurace vydávaly za argentinské a za porci si účtovaly i 1000 korun. Dosud provedená veterinární vyšetření nicméně nezjistila žádnou závadovost. V opačném případě by…

Stovky kilogramů závadného hovězího masa z Polska jsou v Česku

01.02. 19:47

Zhruba 300 kilogramů hovězího masa z nelegálních porážek v Polsku odebraly podniky v České republice. Dnes odpoledne o tom Polsko informovalo v celoevropském systému varování pro potraviny RASFF. Inspektoři Státní veterinární správy začali situaci ihned kontrolovat v místech určení.

Milovníci masa versus vegetariáni? Nová studie dává za pravdu jen jedné skupině

Aktualizovali jsme 19.1.2019, 22:02, 18.01. 12:20

Naposledy se o negativních zdravotních dopadech konzumace červeného masa mluvilo v souvislosti se zvýšením rizika rakoviny. Server Science Alert ale nyní s odkazem na výzkum vědců z Glasgowské univerzity upozornili na další možné zdravotní riziko – stárnutí organismu.

Jak čistit prkénko od syrového masa? Většina z nás dělá zásadní chybu

26.12. 17:40

Fakt, že ze syrového masa můžeme chytit různé nemoci, je dlouho znám. I proto řada z nás pravidelně drhne prkénko, na kterém maso krájí, mycím přípravkem a horkou vodou. Podle odborníků to ale nemá takový efekt, jak si myslíme.

Zdrcující zpráva pro milovníky dobrého jídla. Tato pochoutka je stejně nebezpečná jako azbest

Aktualizovali jsme 15.12.2018, 20:12, 15.12. 15:14

Smutná zpráva pro milovníky jídla. Vědci zjistili že oblíbená pochoutka všech gurmánů, slanina, má vliv na vznik rakoviny. Je prý stejně nebezpečná jako azbest, varuje The Guardian.

Jak správně nakupovat maso? Většina lidí dělá jednu chybu

02.12. 16:50

Kuřecí maso je po celém světě velmi oblíbené. Je poměrně levné, rychlé na přípravu a navíc je považováno za poměrně dietní a lehce stravitelné. Jenže maso, která jíme dnes, je mnohem více tučné a méně výživné, než tomu bylo dříve, varují odborníci.

Zajíců je v Česku nedostatek, cena divočáků naopak klesá

11.11. 12:43

Lovci v uplynulém mysliveckém roce, který skončil koncem letošního března, odlovili meziročně o 43 procent více divokých prasat, bylo jich skoro 230.000. O 18 procent na 26.729 naopak klesly odstřely zajíců, uvádí myslivecká statistika. Důvodem je to, že jejich počty klesají, protože jim ubývá…

Zájem o zvěřinu mezi lidmi roste, letí jelení a divočáci

11.11. 12:26

Obchodní řetězce i kuchaři zaznamenávají dlouhodobě zvyšující se zájem o zvěřinu. Nejvíce se prodává jelení a srnčí maso, následují divočáci a daňci, řekla ČTK mluvčí řetězce Makro Romana Nýdrle. Poptávku po divočácích výrazněji nesnížila ani nákaza afrického moru prasat, která se objevila loni v…

Pro restaurace bude letos zvěřiny dostatek

11.11. 12:21

Zvěřiny pro restaurace má být letos dost. Stromy měly semenný rok, je tedy dost žaludů i bukvic, což se odráží na stavech divočáků i vysoké zvěře, řekla ČTK mluvčí Lesů města Brna Monika Nezhybová. Na jídelních lístcích je hlavně kančí a daňčí maso. Vyplývá to z odpovědí majitelů restaurací.

Nechutné: Řidič přivezl do Česka tunu potravin, s hygienou se neobtěžoval

21.10. 20:09

Celníci spolu s veterináři našli v tomto týdnu na Svitavsku více než tunu potravin, které přepravce transportoval při nevyhovující teplotě 18 stupňů Celsia. Dodávka nebyla vybavena chladicím zařízením, přepravovalo se v ní 310 kilogramů jogurtů, 310 kilogramů majonézy, 265 kilogramů hovězího kebabu…

Jak poznat dobré maso? Bílé proužky mají zásadní vliv na kvalitu

05.10. 15:21

Kuřecí maso je po celém světě velmi oblíbené. Je poměrně levné, rychlé na přípravu a navíc je považováno za poměrně dietní a lehce stravitelné. Jenže maso, která jíme dnes, je mnohem více tučné a méně výživné, než tomu bylo dříve, varují odborníci.

Kontrola masa v Česku se nelíbí EU

28.09. 17:14

Evropská komise chce od Prahy vyjasnění jejího záměru žádat v souvislosti s africkým morem prasat od dovozců z konkrétních států testy na tuto nemoc. Uvedla to dnes mluvčí komise Anca Paduraruová s tím, že unijní exekutiva se kvůli tomu obrátila na českou veterinární správu se žádostí o podrobnosti…

reklama

Fotogalerie