Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý ministr zahraničí navštíví ČR v jiný termín

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Praha - Česká a německá diplomacie se dohodly na odložení návštěvy německého ministra zahraničí Sigmara Gabriela. Podle původních plánů měl přijet do Česka v úterý. O novém termínu se jedná. Gabriel naposledy navštívil Česko v červnu 2017.

"Na základě žádosti německé strany z důvodu vnitropolitické situace a vyjednávání o nové vládě v Německu byla návštěva ministra zahraničních věcí SRN Sigmara Gabriela, která byla plánována na příští týden, odložena a bude se hledat náhradní termín," uvedlo dnes české ministerstvo zahraničí.

Gabriel je členem německé sociální demokracie (SPD), která se dnes v noci dohodla na zahájení koaličních vyjednávání s konzervativní unií CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové. Obě strany tvořily vládní koalici už v minulém volebním období, po zářijových volbách do Spolkového sněmu ale obě oslabily a CDU/CSU původně zvažovala koalici s liberální FDP a Zelenými.

Podle původních plánů měl Gabriel jednat s prezidentem Milošem Zemanem i se svým protějškem Martinem Stropnickým (ANO). Oba ministři také měli společně položit věnec v památníku v Terezíně u příležitosti nadcházejícího mezinárodního dne památky obětí holokaustu, který připadá na 27. ledna.

Témata:  Sigmar Gabriel Česká republika Německo Sociálnědemokratická strana Německa (SPD)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy