Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová vidí v otázce KLDR jasný nesoulad mezi Berlínem a Washingtonem

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: Vláda.cz

Berlín - Německá kancléřka Angela Merkelová (CDU) přiznala, že mezi Berlínem a Washingtonem existuj jasný nesoulad v otázce řešení krize kolem Severní Koreje. 

Zatímco Merkelová považuje jakékoli vojenské řešení je nepřiměřené, americký prezident Donald Trump KLDR pohrozil „totálním zničením".

„Jsem proti takovéto výhrůžce," řekla dnes Merkelová v rozhovoru s rozhlasovou a televizní stanicí Deutsche Welle. Zopakovala postoj německé vlády odmítající vojenské řešení a sázející na diplomacii a tvrdší sankce vůči komunistickému režimu.

„Ale vše ostatní považuji v souvislosti se Severní Koreou za špatné, a proto zde existuje jasný nesoulad s americkým prezidentem," uvedla. S Trumpem hovořila Merkelová telefonicky ještě před jeho úterním vystoupením v rámci všeobecné rozpravy Valného shromáždění OSN. Dala mu podle svých slov najevo připravenost spolkové republiky podílet se na diplomatickém řešení krize kolem KLDR.

Témata:  Severní Korea Donald Trump Angela Merkelová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy