Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pachatelé útoku na mešitu na Sinaji budou potrestáni, slibuje egyptský prezident

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - Pachatele dnešního teroristického útoku na mešitu na Sinaji, při kterém přišlo o život více než 200 lidí, budou potrestáni, V televizním to prohlásil egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí.

Sísí čin označil za zbabělý a kriminální, vyjádřil také soustrast všem příbuzným a rodinám pozůstalých. Egypt podle prezidenta bude pokračovat v boji proti teroru a podobné činy nezůstanou bez odezvy.

Útočníci se zaměřili na mešitu v Bir al-Abdu, vzdáleném asi 40 kilometrů západně od Aríše, který je střediskem provincie Severní Sinaj. Přijeli ve čtyřech terénních autech, nejdříve odpálili nálož a pak vešli dovnitř a začali střílet na účastníky poledních modliteb. Potom zapálili automobil před mešitou a oblast obklíčili, aby zabránili přístupu záchranářů a zdravotníků.

K akci se zatím žádná skupina nepřihlásila. Islamisté, jejichž cílem je svržení vlády prezidenta Abdal Fattáha Sísího, znásobili útoky na Sinajském poloostrově v roce 2013 po svržení tehdejšího prezidenta Muhammada Mursího. Ten byl do funkce zvolen jako představitel islamistického Muslimského bratrstva. Armáda po Mursího svržení tuto organizaci zařadila mezi teroristické skupiny.

Témata:  útok na mešitu na Sinaji Egypt Abd Fattáh Sísí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy