Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Náměstek ředitele FBI McCabe rezignoval, Trump ho často kritizoval

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - S okamžitou platností dnes z funkce odstoupil náměstek ředitele amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Andrew McCabe. Loni dokonce FBI krátce jako úřadující šéf vedl.

S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informovala stanice NBC News. Agentura Reuters poznamenala, že McCabe byl častým terčem kritiky ze strany prezidenta Donalda Trumpa.

McCabe FBI vedl loni poté, co Trump propustil tehdejšího ředitele Jamese Comeyho. Jeho odchod se sice obecně očekával, ale až později. Letos v březnu totiž dosáhne hranice, kdy bude moci úřad opustit s nárokem na plnou výsluhu.

Na fakt, že toho McCabe chce využít, loni v prosinci na twitteru upozornil i Trump. McCabe o výsluhu nepřijde, protože po dnešní rezignaci nastoupí na dovolenou, takže nadále bude formálně zaměstnancem FBI, úřad definitivně opustí v březnu.

Témata:  Donald Trump FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy