Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Astronaut "Buzz" Aldrin žaluje své děti kvůli údajným krádežím jeho peněz.

Aldrin, Buzz
Aldrin, Buzz
Foto: www.nasa.gov

Washington - V rodině astronauta Edwina Aldrina (88) se schyluje k právní bitvě. Druhý muž, který vkročil na povrch Měsíce, žaluje své dva potomky a někdejší obchodní manažerku kvůli údajným krádežím jeho peněz. Jeho děti naopak tvrdí, že otec rozhazuje ve velkém a kvůli zhoršujícímu se duševnímu stavu potřebuje asistenta.

Aldrinův syn Andrew a dcera Janice se pokusili získat kontrolu nad otcovým jměním ve společnosti Buzz Aldrin Enterprises a neziskové nadaci Share Space Foundation s tvrzením, že otec začíná trpět Alzheimerovou chorobou. Informuje o tom BBC.

Aldrin je však zažaloval s odůvodněním, že se spolu s bývalou manažerkou Christinou Korpovou pokusili získat kontrolu nad jeho jměním v hodnotě milionů dolarů, k němuž patří i "vesmírné artefakty". Podle Aldrina byla jejich aktivita motivována "osobním prospěchem a obohacením".

"Buzz" 20. července 1969 vkročil na Měsíc, a to dvacet minut po svém kolegovi Neilu Armstrongovi. Aldrin byl například hostem v kultovním televizním seriálu Teorie velkého třesku, pozornosti se dostalo jeho předloňské cestě na Jižní pól, odkud musel být kvůli zdraví evakuován. V posledních letech je také velkým propagátorem kolonizace Marsu.

Témata:  Buzz Aldrin USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy