Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamisté v Dagestánu zaútočili na ruské vojáky, zemřelo deset lidí

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Při přestřelce mezi ruskou speciální jednotkou a islamisty v Dagestánu zemřelo deset lidí, mezi mrtvými jsou čtyři ruští vojáci a šest radikálů.

Podle Interfaxu dnes ozbrojenci zaútočili v lese na příslušníky ruské speciální jednotky. Útok si kromě mrtvých vyžádal mezi Rusy také šest zraněných, kteří byli převezeni do nemocnice. Policejní mluvčí odmítla poskytnout další informace s tím, že "protiteroristická operace" ještě neskončila.

Islamističtí povstalci v Dagestánu na úpatí severního Kavkazu roky útočí na ruské ozbrojené síly. Kritici Kremlu tvrdí, že islámský extremismus tam pomáhá udržovat bída a korupce. V únoru zabil sebevražedný atentátník dva policisty při útoku, k němuž se přihlásil Islámský stát.

Loňské násilnosti si v Dagestánu vyžádaly 120 lidských životů. V poslední době je ale intenzita teroristických útoků v této oblasti podstatně nižší. Podle ruských médií je důvodem hlavně to, že velká část kavkazských ozbrojenců se přemístila na Blízký východ, kde se připojili k IS.

Témata:  Dagestán Islámský stát Rusko Ruská armáda

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy