Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zapíše se zítřek do historie? NASA oznámí informace z mise Kepler

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Astronomický ústav AV ČR

Washington - Lovci mimozemšťanů a konspirátoři mají nastražené uši a oči na zítřejší tiskovou konferenci NASA, kde by se mohla odhalit planeta, na které by mohl být život. Dozvíme se poslední objevy vesmírné teleskopu Kepler, který už sedm let hledá planety s možným životem na povrchu.

Díky misi Kepler se již například zjistilo, že každou hvězdu obíhá minimálně jedna planeta. I když samotní zaměstnanci mírní lidi, že žádná zpráva, která otřese Zemí se neočekává. Server Tech Radar ale vydal zprávu, že zítřek by se mohl zapsat do historie jako den, kdy byl potvrzen mimozemský život.

Vše se bude dát sledovat živě přímo na stránkách NASA zítra 11. května v 19:00, jak informoval server news.com.au.

Co může NASA odhalit?

Pravděpodobně se nebude jednat o potvrzení mimozemského života, každopádně NASA obvykle nepořádá tiskové konference, pokud se nejedná o velkou událost. Jako největší pravděpodobnost se jeví skutečnost, že se našla planeta, na které by se mohlo žít.

Druhá možnost je, že by se mohlo jednat o vysvětlení neobvyklého světla, které teleskop Kepler zachytil minulý rok v říjnu. Mnozí psali, že se jedná o mimozemskou megastavbu. Dále se také mise Kepler věnovala černým dírám a supernovám, takže ve skutečnosti to nemusí mít vůbec žádnou spojitost s životem ve vesmíru.

Témata:  teleskop Kepler vesmir

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy