Články k tématu: Potraviny

Večeříte pozdě? Vědci už vědí, co to s vámi dělá a nestačí se divit

včera 14:28

Večeře je pro řadu lidí tím nejdůležitějším jídlem. Pro někoho znamená první teplé jídlo během dne, pro jiné zase příležitost posedět u jednoho stolu s celou rodinou. Vědci z výzkumného zdravotnického centra v Texasu nyní přišli s varováním - pozdní večeře může způsobit vážné zdravotní komplikace.

Dejte si pozor: V polských jablcích z Makra našla inspekce zakázaný pesticid

15.01. 14:08

Praha - V rámci průběžných kontrol přítomnosti cizorodých látek v potravinách zjistila Potravinářská inspekce přítomnost zakázaného pesticidu propargit v šarži jablek červených Gloster, země původu: Polsko. Rozbor potvrdil kontaminaci propargitem v koncentraci 0,043 mg/kg.

Umělá sladidla, sůl, kofein. Které věci tělu skutečně škodí?

Aktualizovali jsme 9.1.2018, 22:22, 09.01. 11:12

Vejce, umělá sladidla, kofein. To vše údajně našemu tělu škodí. Je to ale pravda? O řadě potravin totiž kolují mýty, které ale vědecké studie vyvracejí.

reklama

Drogerie dm stahují z trhu kojenecký ovocný příkrm Babylove, obsahoval zbytky čistícího prostředku

09.01. 11:51

Praha - Společnost dm drogerie markt preventivně stahuje z trhu kojenecký příkrm Babylove s jahodami, malinami a jablky. Ve výrobku našla při vlastních kontrolách zbytky čisticího prostředku s obsahem chloru. Lidé mohou výrobek vrátit, peníze dostanou zpět. Firma se za nepříjemnosti omlouvá.

Pozor na ochutnávání těsta. Neškodná surovina v domácnosti může být plná nebezpečné bakterie

Aktualizovali jsme 7.1.2018, 17:25, 07.01. 14:09

Taky máte ve zvyku ochutnávat těsto na koláče a buchty předtím, než jej vložíte do trouby? Podle vědců byste s tímto zlozvykem měli okamžitě přestat. zatímco salmonelly ze syrových vajec se nemusíme v dnešní době zas tolik obávat, skutečným nepřítelem je zde něco jiného - tepelně neupravená mouka…

Jíte hodně cukru? Budete tlustí, oškliví a staří, říká odborník Je čas na detoxikaci

Aktualizovali jsme 6.1.2018, 23:46, 06.01. 15:22

Vánoce byly ve znamení cukroví, užily se vaše jazýčky, ale možná břicho a svědomí trochu zaplakaly. Novoroční předsevzetí je ale ideální čas k tomu, abyste si dali od sladkých trochu pauzu, domnívá se Brooke Alpert, specialista na výživu. Stačí jeden měsíc a uvidíte zázraky.

Národ kuřáků a pijanů? Takhle jsme na tom podle odborníků

05.01. 13:26

Praha - Evropská unie má sice jednotný trh, rozhodně ale neplatí, že by byli zákazníci všude stejní. Země se liší nejen v chutích, ale taky v počtu zkonzumovaného zboží na hlavu. Jak si vede Česká republika v porovnání s ostatními zeměmi?

V potravinách z obchodu v německém Offenburgu bylo objeveno pět špendlíků

02.01. 07:59

Berlín - Policie z jihoněmeckého města Offenburgu pátrá po neznámém pachateli, který do potravin v jednom z místních supermarketů vpravil špendlíky.

Když se kůže zblázní: Lupénka si nevybírá. Jaké jsou rizikové faktory?

29.12. 16:59

Kožní projevy lupénky jsou různé, od plošných výsevů až po trvalá ložiska, a to na hlavě, nehtech i kloubech. Její zákeřnost spočívá v tom, že se může objevit kdykoliv, záleží pouze na aktivaci jejího spouštěče. Zrudnutí a praskání pokožky, poruchy v činnosti mazových žláz, úporné svědění a…

Nový ministr Milek: Česko musí být potravinově soběstačné

18.12. 11:51

Praha - Ministr zemědělství Jiří Milek (za ANO) považuje za svou prioritu zajištění potravinové soběstačnosti Česka. Vyloučil možnost prodeje státních podniků Budvar a Lesy ČR. V Bruselu bude jednat o podobě společné zemědělské politiky po roce 2020.

V supermarketech nakoupíte vše bez ohledu na počasí. Co před vámi potravinářský průmysl ukrývá?

Aktualizovali jsme 15.12.2017, 13:01, 15.12. 08:10

Ve velké většině supermarketů nalezneme desetitisíce výrobků. Neexistují v nich roční období. Čerstvá rajčata, která vyrostla někde v zahraničí, si tam můžeme koupit po celý rok. Z masa zmizely kosti. Co vlastně kupujeme a co před námi potravinářský průmysl ukrývá? Odpověď na tuto otázku se snaží…

Změna nebude: Evropský parlament podpořil používání fosfátů v kebabu

13.12. 17:10

Brusel - Evropský parlament (EP) neschválil námitku proti používání fosfátů v kebabech. Výrobci tohoto pokrmu tak získali souhlas europoslanců, aby do masa přimíchávali látky, kterými údajně zlepšují jeho chuť.

Tolerantní Česko? Tyto potraviny v některých zemích kvůli zákazům nekoupíte

12.12. 16:44

Maková semínka, tlačenka, anebo třeba čokoládová vajíčka s překvapením pro děti jsou v našich obchodech běžně k vidění. Existují ale země, kde byste je sháněli marně. Jejich prodej i konzumace jsou totiž zakázány.

Praktické rady: Které potraviny nás v zimě zahřejí? A kolik vody máme vypít?

10.12. 16:59

Řím - Co můžeme udělat pro to, abychom se chránili před chladem? Také to, co jíme a co pijeme, nám pomáhá zůstávat v teple. Pomáhá sklenka červeného vína navíc? Je lepší teplá polévka nebo těstoviny? A kolik vody máme vypít? Na to přináší odpovědi italský deník Corriere della Sera.

Jak se vypořádat s různou kvalitou potravin? Řešením by mohl být elektronický registr

08.12. 17:57

Praha – Dnes se uskutečnila diskuze mezi obchodníky, zástupcem Evropské komise, ministerstvem zemědělství a europoslankyní Olgou Sehnalovou (ČSSD). V ní mimo jiné zaznělo, že řešením různé kvality potravin ve členských státech Evropské unie by mohl být dobrovolný elektronický registr, do kterého by…

Nejhorší věc, kterou jste kdy snědli? Tyhle věci pozřete každý den a ani o tom nevíte

07.12. 08:13

Jahodové nápoje jsou dělané spíše z jablek, borůvkový jogurt má v sobě mrkev. Tyhle věci nás možná nepřekvapí, ale co třeba veganské jídlo z ořechů, ale s přídavkem hmyzu? Víte, odkud pocházíte vanilková příchuť, nebo kolik vlasů denně sníte? Potravinářský průmysl je plný záhadných odhalení,…

Stravovací zvyky Čechů se mění, loňský rok byl v jedné věci mimořádný

30.11. 14:01

Praha - Češi jedí více masa a mléčných výrobků, ale méně obilovin. Vloni byla spotřeba potravin průměrně 785,6 kilogramu na osobu. O 1,9 % více než v roce předchozím. Uvedl to dnes Český statistický úřad (ČSÚ).

Co je hořké, to je dobré? Nejméně oblíbená chuť je zdravotně velmi prospěšná

29.11. 14:00

Řím - Díky komerčnímu výběru, křížení mezi druhy a metodám přeměny potravin hořká chuť téměř vymizela z našich stolů. Podle lékařů je to ale na škodu. Hořká jídla jsou totiž zdravá právě proto, že jsou "toxická".

Pozor na nebezpečnou slaninu: Do ČR se jí přivezlo 230 kilo, obsahovala listerie

28.11. 16:26

Praha - Do českých obchodů se dostala zásilka 230 kilogramů chlazené slaniny od slovenského výrobce obsahující baktérii Listeria monocytogenes. Státní veterinární správa (SVS) obdržela informaci o přítomnosti kontaminovaného výrobku na našem trhu ze Slovenska prostřednictvím systému rychlého…

Nejjednodušší návod na řešení uprchlické krize? OSN ví, jak na to

26.11. 15:36

Řím - Všechna opatření jsou zbytečná, jediné skutečné řešení, je zastavit všechny války, tvrdí David Beasley, ředitel Světového potravinového programu, který funguje pod záštitou OSN. Podle Beasleyho je momentálně na světě 19 zemí, kde jsou nepokoje, to je nejvíc válečných zón, co si moderní svět…

Česká potravinářská komora podpořila rušení protiruských sankcí

21.11. 20:05

Praha – Česká potravinářská komora dnes zopakovala, že je pro ukončení sankcí EU proti Rusku. Podle komory by pak mohla Moskva zrušit embargo na dovoz potravin, které v roce 2014 zavedla. 

Rusové ignorují zákazy? Pašují z Finska sýr a máslo ve velkém

20.11. 08:05

Moskva - Ruští celníci zabavili na hraničním přechodu s Finskem téměř 150 kilogramů sýra a másla. Kontraband byl umně skrytý v různých schovkách osobního automobilu. Rusů, kteří do Finska vyrážejí na nákupy, v posledních měsících prudce přibylo.

Máslem to neskončilo. Zakáže nám EU i jogurty?

Aktualizovali jsme 18.11.2017, 21:55, 18.11. 16:30

Brusel - Kauzu kolem zákazu užívání označení pomazánkové máslo mají Češi dodnes v živé paměti. Nebyla to první situace, kdy museli tuzemští výrobci přejmenovat svůj letitý produkt, a jak se ukazuje, tak ani poslední. Nyní Evropské komisi vadí jogurty.

Nedostatek másla ve Francii? Lidé panikaří. Média radí, jak si vyrobit vlastní

16.11. 11:34

Paříž - Nedostatek másla ve Francii je sice jen sporadický, ovšem v zemi, která podle některých statistik konzumuje zdaleka nejvíc másla na jednoho obyvatele na světě, nejde o marginální záležitost.

reklama
reklama
reklama
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací