Články k tématu: Potraviny

Jak porazit "zlý" cholesterol? Záleží i na času jídla, zjistili vědci

16.06. 20:26

V boji proti vysoké hladině cholesterolu záleží i na času, kdy jíme. Jestliže přesuneme 100 kilokalorií z pozdních večerních hodin na dobu oběda, "zlý" cholesterol se sníží. A když kalorie pocházejí z tuků, pokles je ještě výraznější, píše italský deník Corriere della Sera.

Babiš dělá z Česka popelnici, Češi jsou odpadkové koše! Okamuru vytočil Babišův salám

25.05. 17:44

Český premiér Andrej Babiš kampaň do Evropského parlamentu postavil na boji s dvojí kvalitou potravin. Televize Seznam.cz však upozornila, že některé potravinářského výrobky z Babišova koncernu Agrofert, který je nyní v svěřenského fondu, v testech kvality ve srovnání s jinými, včetně těch…

Fiala to natřel Babišovi: Měl by začít u sebe! Agrofert produkuje jen jednu kvalitu, ale velmi nízkou

18.05. 17:38

Premiér Andrej Babiš (ANO) se před eurovolbami vrhl na téma, které se dotýká každého českého občana. Vyhlásil boj dvojí kvalitě potravin, ihned ovšem čelil kritice za to, že toto téma, kterým se některé strany a politici zabývají dlouhodobě, ho doteď nezajímalo. Další poukazují na to,že sám Babiš -…

reklama

Jen na to pomyslím, stoupá mi tlak, naštval se Babiš. Kalousek ho ale obratem usadil

07.05. 11:37

Premiér Andrej Babiš (ANO) vytáhl v boji o Evropský parlament hojně diskutované téma dvojí kvality potravin. Řada politiků mu ovšem připomíná, že v tomto ohledu by měl začít spíše u sebe a svých firem.

To je bordel, průser Česka! Kdo za to může? Komunistka Konečná se tvrdě opřela do Evropské komise

06.05. 13:36

Komunistická europoslankyně Kateřina Konečná se v debatě knadidátů do Evropského parlamentu vyjádřila k rozšířené představě o „diktátu Bruselu“. Uvedla, že ačkoliv Bruselu dle ní skutečně vládnou nikým nevolení byrokraté, spoustu věcí si ČR kazí sama, nikoliv EU..

Jourová šokuje. Prozradila, kolik ošizených potravin Češi každý den sní

02.05. 09:49

Dvojí kvalita potravin je téma, které hýbe Českem už několik let. Nyní se ale dostalo opět do popředí, a není tajemstvím, že se týká především Čechů. Mnoho výrobců totiž zrovna k nám posílá zboží "druhé jakosti", tedy ve stejném obalu, ale s horším složením, než jaké mají v zahraničí. Kolik…

Zákaz dvojí kvality potravin: Do dvou týdnů novelu projedná vláda

30.04. 15:14

Navrhovaný zákaz takzvané dvojí kvality potravin by měla vláda projednat v chystané novele o potravinách do dvou týdnů. Novinářům to dnes řekl ve Sněmovně ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD). S eurokomisařkou Věrou Jourovou a ředitelem Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI)…

Jednu z nejnebezpečnějších pochoutek na světě Češi doslova milují

Aktualizovali jsme 29.4.2019, 22:22, 29.04. 15:19

Jen stěží najdeme oblíbenější letní pochoutku, než právě jahody. Jasně červené, sladké, můžeme je zobat samotné, rozmixovat do smoothie, přidat do zmrzlinových pohárů, limonád, udělat si z nich kávu, palačinky, lívance, jejich využití je zkrátka nepřeberné. Málokoho ale napadne, že stejně jako jsou…

V Česku jsou další nebezpečné potraviny z Polska. Inspekce vydala varování

06.04. 21:41

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) objevila několik nových potravin původem z Polska, které mohou být pro Čechy nebezpečné. Tentokrát nejde o maso, ale o sušenky a trubičky.

Poškozuje ketogenní dieta zdraví? Lékaři patrně rozsekli vleklý spor

Aktualizovali jsme 24.3.2019, 18:43, 24.03. 12:08

Zhubněte tak, že budete jíst tuky a z jídelníčku vyloučíte sacharidy: to přinejmenším poněkud překvapivě slibuje takzvaná ketogenní dieta, píše francouzský deník Le Figaro. Jak funguje? Je účinná?

Zkažené maso, vejce... Zemědělská velmoc, kterou už nikdo nechce? Polsko si vykopalo vlastní hrob

Aktualizovali jsme 26.2.2019, 21:38, 26.02. 08:54

Komentář Petra Šulky – Je nepochybné, že Polsko si na rozdíl od České republiky udrželo vlastní potravinovou soběstačnost a stalo se jednou z potravinových velmocí Evropy. Poláci by na sebe mohli být pyšní. Pokud by si to sami nekazili….

Závadné maso není jen to polské. Odhalujeme tajemství potravinářského průmyslu

Aktualizovali jsme 25.2.2019, 21:57, 25.02. 10:59

Ve velké většině supermarketů nalezneme desetitisíce výrobků. Neexistují v nich roční období. Čerstvá rajčata, která vyrostla někde v zahraničí, si tam můžeme koupit po celý rok. Z masa zmizely kosti. Co ale vlastně kupujeme a co před námi potravinářský průmysl ukrývá?

V řešení dvojí kvality potravin se nesmí polevit, shodují se Jourová a Prouza

25.02. 16:26

Problematika dvojí kvality potravin zůstává nadále aktuálním tématem, které chce Česká republika v rámci Evropské unie řešit. Shodli se na tom účastníci kulatého stolu, u něhož debatovali eurokomisařka Věra Jourová, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) Tomáš Prouza, zástupci…

Kvasnice, zmrzlina, bílá čokoláda: Nevěřte mýtům o nezdravých potravinách

25.02. 15:40

Lidé mají tendenci dělit potraviny na prospěšné a škodlivé. A zatímco ty první bychom měli konzumovat denně, ty druhé bychom podle mnohých názorů měli úplně vyloučit z jídelníčku. Jenže takhle snadné to ve skutečnosti není.

Light potraviny hubnutí nepomáhají

Aktualizovali jsme 23.2.2019, 09:42, 21.02. 19:30

Potraviny, které jsou zdravější nebo spadají do kategorie bio či light, by pro naše tělo měly být podle všeobecného přesvědčení prospěšné. Není tomu tak ale vždy. Zjistili to odborníci z několika studií, v nichž se zaměřili na účinky zdravějších jídel na lidské tělo.

Je lepší jíst vícekrát denně malé porce? Vědci nesouhlasí s dlouho zažitým pravidlem

Aktualizovali jsme 22.2.2019, 22:10, 22.02. 09:24

Chtěli byste shodit pár kilo, ale množství mýtů o dietách vás odrazuje? Věříte, že když budete pít hodně mléka, budete mít silnější kosti a zuby? Vyhýbáte se kávě, protože škodí zdraví? Vědci se podívali na zoubek některým tvrzením o  potravinách a stravování – a jejich závěry jsou mnohdy v rozporu…

Plíseň na potravinách: Kdy jídlo můžeme sníst a kdy je lepší ho vyhodit?

22.02. 16:37

Známe to asi všichni. Co dělat s ovocem, když se na něm objeví plíseň? Většina z nás zřejmě problematický kousek vyřízne a zbytek prostě sní. Jenže podle expertů je to velká chyba.

Lidé platí daň za oteplování: Světu dochází základní potraviny

22.12. 09:35

Vanilka, avokádo nebo cizrna. Obliba těchto surovin či potravin v České republice rok od roku roste, zároveň s tím však rostou i ceny. Na trhu jich totiž ubývá, příčinou jsou zpravidla nejrůznější extrémy počasí. Letošní sucho tak zvedne ceny pečiva či vybraných zemědělských plodin.

Jak na první pohled poznat zkažené jídlo? Vědci vymysleli zlepšovák

27.11. 08:00

Vědci z kanadské univerzity vyhlásili válku zkaženému jídlu. Díky jejich vynálezu nebudou již lidé nadále muset rozbalené jídlo očichávat a složitě zkoumat. Okamžitě totiž uvidí zda je závadné nebo ne.

Závislost na cukru? Problém, který se podceňuje. Toto jsou varovné příznaky

18.11. 21:32

Máte rádi sladké? Sladíte si čaj nebo kávu několika kostkami cukru? Nedokážete si představit den bez sušenky nebo čokolády? A nejste náhodou závislí na cukru?

Pozor při nákupech. Poláci poslali do Česka další jablka s pesticidy

03.09. 18:28

Praha - Už sedmou šarži jablek odrůdy Golden Delicious původem z Polska obsahující nadlimitní množství pesticidu odhalili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) označil tak časté potíže s dodávaným ovocem za systémovou chybu na…

Superpotravina není tak "super"? Expertka varuje, že údajně zdravá látka je pro lidi spíše jed

Aktualizovali jsme 3.9.2018, 16:53, 03.09. 14:20

Není olej jako olej. O tom kokosovém vám ale možná rodiče nebo babičky říkávali, že to je to nejlepší co si můžeme přát. I odborníci byli dlouhou dobu přesvědčeni o jeho prospěšnosti, nyní ale otočili. A tvrdí, že kokosový olej je jed.

Schováváte si jídlo a maso do mrazáku? Tohle vás přesvědčí, abyste to už nedělali

Aktualizovali jsme 7.8.2018, 12:02, 06.08. 10:11

Mrazáky jsou nejlepšími přáteli všech, kteří se na amatérské či profesionální úrovni pohybují v kuchyni. Ostatně slouží právě k tomu, aby zakoupené potraviny vydržely co nejdéle poživatelné, ať už se jedná o maso, pečivo nebo hotová jídla, která si chceme uchovat na později. Podle vědců ale není…

Ochutnávají vaše babičky před pečením těsto? Měly by okamžitě přestat, hrozí jim horší věci než jen salmonela

28.07. 19:13

Taky máte ve zvyku ochutnávat těsto na koláče a buchty předtím, než jej vložíte do trouby? Podle vědců byste s tímto zlozvykem měli okamžitě přestat. zatímco salmonelly ze syrových vajec se nemusíme v dnešní době zas tolik obávat, skutečným nepřítelem je zde něco jiného - tepelně neupravená mouka…

reklama

Fotogalerie