Kultura

Zpěvák Justin Bieber

Předávání hudebních cen MTV ovládl Justin Bieber a kapala Green Day

Kultura

Rotterdam (Nizozemsko) - Udílení evropských hudebních cen televizního kanálu MTV přineslo v neděli večer překvapení: pohořela favorizovaná americká zpěvačka Beyoncé, která neproměnila ani jednu z pěti nominací. Kanadský interpret Justin Bieber dosáhl při rovněž pěti nominacích na tři ceny, včetně té pod názvem Biggest Fans, určující množství fanoušků.

Tom Hanks řádí v Brně

VIDEO: Vtip nebo skutečnost? Tom Hanks odhaluje skrytá tajemství Brna

Kultura

Brno - To, že jihomoravské metropole skrývá řadu slavných památek ví snad každý. Rozhodně také skrývá svá tajná zákoutí a těm se rozhodl přijít na kloub známý historik a symbolog Robert Langdon. Pravděpodobně ho omrzelo hledat ztracené šifry mistra Leonarda či odhalovat tajemství iluminátů v Paříži nebo Vatikánu, proto se vydal do Brna. Vtip? Podívejte se sami na video, které se ihned stalo hitem internetu.

Xindl X vlastním jménem Ondřej Ládek, foto: Multimotyl

Xindl X vyráží na jaře na turné Nový songy s kapelou & starý fláky s kytarou

Kultura

Praha - Zpěvák Xindl X vyráží na konci února na klubové turné k jeho poslednímu studiovému albu Kvadratura záchranného kruhu. Turné nese název Nový songy s kapelou & starý fláky s kytarou. Xindl X se tak představí nejen jako zpěvák s kapelou, ale i v písničkářské podobě. Fanoušci budou mít možnost si poslechnout novinky, ale i dlouho nehrané skladby.

Předpremiéra muzikálu Mefisto v divadle Hybernia

Kultura

RECENZE: Mefisto hvězdou mezi muzikály? Vojtek se představil v životní roli

Recenze - Legenda o Faustovi má v dnešní době mnoho interpretací. Stěžejní dějový prvek však zůstává stejný – vědec, který upsal duši ďáblu. Pražské divadlo Hybernia na oslavu deseti let své existence připravilo muzikál, který právě takový příběh vypráví. Znovu prožít mládí? Proč ne? Domluvte se s ďáblem. To je hlavní motto muzikálu Mefisto, který se právě v těchto dnech představuje veřejnosti. Hlavní role se ujal zpěvák a frontman kapely Kabát Pepa Vojtek a už teď je jasné, že se pustil do svojí životní role.

Ukrajinka Jamala zvítězila v 61. ročníku soutěže Eurovision Song Contest 2016 (foto: Anna Velikova)

Eurovize 2017 se zúčastní rekordní počet zemí včetně České republiky

Kultura

Kyjev - V roce 2017 se populární pěvecké soutěže Eurovision Song Contest, zúčastní rekordních 43 zemí. Tento seznam zahrnuje také Rumunsko a Portugalsko, kteří se vracejí do soutěže po roční přestávce. Mezi účastníky nechybí samozřejmě ani Česká republika. 62. ročník soutěž se po vítězství ukrajinské zástupkyně Jamaly uskuteční v Kyjevě.

Vypsaná fixa, foto: Daniel Oravec

Vypsaná fiXa představuje novou píseň z připravovaného alba

Kultura

Praha - Po svém posledním albu Krásný smutný den chystá kapela Vypsaná fiXa novinku. Připravovaná deska, která má vyjít na jaře příštího roku, je zatím v utajení a známá je pouze pod názvem VNH. Kapela nyní představuje první singl Trpaslík.

Film Inferno

Kultura

RECENZE: Inferno nabídne šťastný konec, po kterém nikdo netouží

Recenze - Svět se řítí do do záhuby a jediná naděje na jeho záchranu je eliminace lidstva. Historik a symbolog Robert Langdon je znovu povolán do akce, aby rozluštil řadu hádanek a nalezl virus, který neznámo kde ukryl šílený vědec. Oscarový Tom Hanks se potřetí vrací v mysteriózním thrilleru na motivy knihy Dana Browna Inferno. Říká se do třetice všeho dobrého, v tomto případě však platí spíše opak.

Česká televize

Česká televize připravuje satirický seriál. V hlavní roli velkodrůbežář Anton Hrabiš. Kým je postava inspirována?

Kultura

Praha – Česká televize připravuje nový pětidílný sitcom. To by nebylo nic podivného, veřejnoprávní televize za poslední měsíce odvysílala spoustu jiných seriálů. Minisérie Kosmo je však zajímavá tím, že jde o satiru zaměřenou nejen na českou politickou scénu. Diváci se tak setkají třeba se seriálovou postavou založenou na současném ministru financí a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

Karel Gott

Karel Gott poprvé koncertoval po nemoci. A měl úspěch

Kultura

Praha - V pražské Malostranské besedě dnes poprvé po léčbě nádorového onemocnění vystoupil na samostatném koncertu Karel Gott. Nejpopulárnější tuzemský zpěvák pro svůj návrat zvolil klubové prostředí, kam neměla přístup média. Dovnitř se dostalo 115 majitelů vstupenek zakoupených v předprodejích.

Švandovo divadlo na Smíchově

Švandovo divadlo představí legendárního Krysař ve zcela novém kabátě

Kultura

Praha - Známou klasiku v novém přepisu a osobitém zpracování představí ve Švandově divadle připravovaná inscenace Krysař podle starodávné saské legendy. Scénář podle předlohy Viktora Dyka napsala Martina Kinská, v titulní roli Krysaře se představí nejobsazovanější herečka Švandova divadla Klára Cibulková.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy