Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Polsku havarovala vládní limuzína s Walesou

Lech Walesa
Lech Walesa
Foto: Reprofoto Wyborcza.pl

Varšava - V severopolském Gdaňsku bourala limuzína, patřící vládní ochrance BOR, která zrovna převážela bývalého prezidenta z 90. let Lecha Walesu. Walesa je tvrdým kritikem současné vlády. Nicméně na vládní ochranku má jako bývalý prezident ze zákona nárok.

Nikomu se podle médií nic nestalo, nicméně vládní ochranka je pod palbou kritiky za další ze série nehod.

"Byla to srážka, kterou způsobil řidič osobního auta," řekla televizi TVN mluvčí BOR, majorka Katarzyna Kowalewská. Policie už potrestala viníka nehody pokutou.

BOR nicméně neinformoval, že ve voze byl Lech Walesa. Podle časopisu Wprost exprezident po incidentu odkráčel pěšky domů, i s řidičem, který mu současně dělá tělesného strážce.

Média připomínají, že nehod vládních vozů, často s vysoce postavenými hodnostáři na palubě, je poslední dobou hodně. Nejvážnější zřejmě postihla kolonu s premiérkou Beatou Szydlovou letos v únoru v její rodné Osvětimi. Auto s prezidentem Andrzejem Dudou zase loni v březnu skončilo v příkopu poté, co mu praskla pneumatika.

Témata:  Lech Walesa Polsko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy