Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohonné hmoty v Česku opět zdražovaly, už ale ne tak dramaticky

Benzinky, ilustrační fotografie
Benzinky, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Růst cen pohonných hmot v Česku sice pokračuje, už ale není tak dramatický. Natural 95 oproti minulému týdnu zdražil v průměru o dva haléře na 29,23 koruny za litr a nafta o čtyři haléře na 27,79 koruny.

Poslední srpnový týden ceny pohonných hmot rostly shodně o 15 haléřů, v prvním zářijovém týdnu už ale zdražení činilo jen několik haléřů.

Nejdražší je nyní benzin na Vysočině, kde litr Naturalu 95 stojí v průměru 29,69 koruny. Nafta přijde řidiče nejvíc v Praze, a to 28,55 koruny. Naopak nejlevněji pořídí motoristé pohonné hmoty v Královéhradeckém kraji, kde benzin stojí v průměru 28,87 koruny a nafta 27,28 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Natankovat za hranicemi v Německu je stále výrazně dražší a ceny tam v posledním týdnu ještě rostly. Za benzin tam řidiči zaplatí v přepočtu 35,64 koruny, což je o více než sedm korun víc než v Česku. Nafta stojí o více než dvě koruny víc, v přepočtu 29,97 koruny.

Pro řidiče z pohraničí je výhodné tankovat naftu na Slovensku. Litr tam stojí podle webu www.fuel-prices-europe.info v přepočtu 26,21 koruny. Litr benzinu na Slovensku vyjde v průměru na 29,72 koruny. V Polsku stojí litr benzinu průměrně 26,19 koruny. Nafta tam stojí v průměru 25,25 koruny. U hranic bývají ale ceny zpravidla vyšší.

Témata:  pohonné hmoty čerpací stanice

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy