Antifa

Policie USA

Policie v USA zastřelila člena hnutí Antifa. Byl podezřelý ze zabití stoupence Trumpa

Svět

Policisté v americkém státě Washington ve čtvrtek večer zastřelili zastánce levicového hnutí Antifa, který čelil podezření, že při protestech v oregonském Portlandu zastřelil stoupence krajně pravicové skupiny Patriot Prayer, který podporoval prezidenta Donalda Trumpa. S odvoláním na zdroje obeznámené s vyšetřováním o tom napsal americký list The New York Times (NYT).

Donald Trump, 45. prezident USA

Trump se prý mýlil. Antifa podle deníku za násilnostmi při protestech nebyla

Svět

Americký prezident Donald Trump od konce května opakovaně tvrdí, že za násilnostmi, které v prvních dnech provázely protesty vyvolané úmrtím George Floyda, stojí krajně levicová organizace Antifa. List The Washington Post (WP) však dnes s odvoláním na policejní a úřední záznamy, zprávy tajných služeb, rozhovory s odborníky a se svědky napsal, že neexistuje jediný potvrzený případ toho, že by násilnosti při jakémkoliv z nedávných amerických protestů řídili lidé, kteří by se hlásili k Antifě.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy