teroristické útoky v Afghánistánu

Ilustrační foto

Islamisté v Kábulu vystříleli vládní budovu: Bilance pondělního teroru je děsivá

Svět

Nejméně 43 lidí zahynulo podle nové bilance při pondělním útoku ozbrojenců na vládní objekt v afghánské metropoli Kábulu, uvedlo dnes tamní ministerstvo zdravotnictví. Dalších 29 lidí bylo zraněno, upřesnila jeho mluvčí dřívější odhady. Byl to tak jeden z nejkrvavějších atentátů v hlavním městě Afghánistánu od začátku roku. K činu se zatím nikdo nepřihlásil.

Ilustrační foto

Bomba roztrhala minibus v Afghánistánu. 11 mrtvých včetně šesti dětí

Svět

Exploze bomby na kraji silnice si ve východním Afghánistánu vyžádala životy nejméně 11 civilistů, včetně šesti dětí. S odvoláním na afghánské úřady o tom informovaly agentury AP a DPA. V částech Afghánistánu se dnes ještě druhým dnem konají parlamentní volby. Sobotní hlasování provázel chaos a násilí a na některých místech bylo hlasování kvůli pozdnímu otevření volebních místností prodlouženo do dneška.

Islamisté, ilustrační fotografie

Tálibán v den voleb rozpoutal teror. Útoky na řadě míst, zůstávají mrtví a zranění

Svět

Nejméně 15 lidí přišlo o život a mnoho dalších bylo zraněno, když se dnes odpoledne na severu afghánské metropole Kábul odpálil sebevražedný atentátník. S odvoláním na afghánský bezpečnostní zdroj to napsala agentura Reuters. V Afghánistánu dnes začaly několikrát odložené parlamentní volby. Radikální hnutí Tálibán opakovaně vyzvalo občany k bojkotu hlasování a varovalo, že se bude snažit o útoky na volební místnosti.

Taliban, Afghánistán

Svět

Lidé vzpomínali na bojovníka proti Talibanu, zaútočil na něj islámský fanatik

Kábul - Sebevražedný atentátník na motocyklu dnes odpálil výbušniny v blízkosti procesí, jehož účastníci si připomínali zavraždění legendárního protisovětského a protitálibánského vojenského velitele Ahmada Šáha Masúda v roce 2001. Nejméně dva lidé byli zraněni, nikdo ale nepřišel o život, oznámily agentury s odvoláním na policejní zdroje.

Taliban, Afghánistán

Tálibán nastražil bombu na konvoj NATO, zabil ženu s dítětem

Svět

Kábul - Tálibán nastražil bombu, která měla poničit konvoj jednotek NATO. Exploze však podle afghánské policie zabila civilisty. Oběťmi jsou žena a dítě, další tři ženy utrpěly zranění. Islamisté, kteří dopady svých útoku často zveličují, hovoří o pěti mrtvých vojácích USA.

Taliban, Afghánistán

Teroristé napadli v Afghánistánu ministerstvo vnitra

Svět

Kábul - Mohutná exploze dnes zazněla v blízkosti afghánského ministerstva vnitra v metropoli Kábulu a po výbuchu byla slyšet střelba. Podle policistů, kteří jsou v budově, se ministerstvo stalo terčem útoku radikálů, napsala agentura Reuters.

Afghanistán

Afghánistánem se opět rozléhaly výbuchy a střelba, výsledkem 4 mrtví

Svět

Dželálábád (Afghánistán) - Při sérii explozí a následné přestřelce mezi ozbrojenci a bezpečnostními složkami zahynuly ve východoafghánském městě Dželálábád nejméně čtyři osoby a 20 dalších lidí bylo zraněno. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na místní úřady. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Ilustrační foto

Afghánistán hlásí přes 20 mrtvých po sebevražedném útoku

Svět

Kábul - Při dnešním útoku dvojice sebevražedných atentátníků v afghánské metropoli Kábulu zahynulo nejméně 21 lidí a dalších 27 jich bylo zraněno. S odvoláním na afghánské ministerstvo zdravotnictví o tom informovala agentura Reuters. Agentura AFP sdělila, že mezi oběťmi je i její fotograf.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy