teroristické útoky v Egyptě

Vězení, ilustrační fotografie

Egypt dá vraždu Češky k ledu? Islamista, který útočil v Hurghadě, nebude souzen

Svět

Egypťan, který před dvěma lety při útoku nožem v egyptském letovisku Hurghadě zabil dvě Němky a jednu Češku, možná nebude za tento čin souzen. Dnes to s odvoláním na egyptské justiční zdroje napsala agentura DPA. Pachatel, který byl na místě zadržen, je stále na psychiatrické klinice a dosud není jasné, zda by mohl být prohlášen za svéprávného.

Islámský stát, džihádisté 17. divize

Proč džihádisté zabíjeli muslimy v Egyptě? Mstili se úspěšnějšímu konkurentovi

Svět

Káhira- Páteční útok na mešitu Ravda v Bir-al Abdu je nejhorším útokem na civilisty v moderní historii Egypta. 25 až 30 ozbrojenců zabilo 305 lidí, mezi nimi 27 dětí. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, podle egyptského státního zástupce ale útočníci nesli vlajku IS. Podle místních do mešity chodí příslušníci kmene Savarka, kteří vyznávají súfismus, formu islámu považovanou islamistickými radikály za kacířství.

Islámský stát

Na Sinaji zaútočil IS, zemřelo 18 egyptských policistů

Svět

Aríš - Islamisté dnes zaútočili na policejní konvoj na severu Sinajského poloostrova. Zahynulo 18 egyptských policistů a dalších sedm osob utrpělo zranění. K atentátu se prostřednictvím své propagandistické agentury Amak přihlásil Islámský stát (IS).

Ministerstvo zahraničních věcí

Česká diplomacie: V Egyptě nikdo nepochybil

Domov

Praha - Jak je možné, že se stav Češky po týdnu tak rapidně zhoršil? Jak už bylo řečeno, ministerstvo zahraničí je přesvědčeno, že egyptští lékaři nijak nepochybili. Reportéři TV Prima se tak pokusili zjistit, zda nemohl udělat chybu někdo jiný.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy