Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Monínci si užívali umělého sněhu, za rok se bude možná i lyžovat

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Příbram - Uměle sníh vyrobený pomocí speciální technologie přilákal do areálu Monínec u Sedlce-Prčice desítky lidí. Lyžovat se sice nedalo, na stavění sněhuláků a koulovačku bylo ale sněhové nadílky dost.

Ředitel areálu Jaroslav Krejčí ČTK řekl, že pro příští rok nevylučuje, že by nechal v létě na pár dní zasněžit celou sjezdovku a lidé by si mohli i o prázdninách zalyžovat.

"Je potřeba, aby k tomu bylo zázemí. Na té menší sjezdovce budeme zázemí pro hotelovou lyžařskou školu tvořit příští rok. A pokud pak bude všechno po ruce, tak by si zájemce mohl hned vedle sjezdovky půjčit lyže a boty, na hodinku se sklouznout a potom by se šel zase opalovat," uvedl.

Nyní v areálu vytvořili na části sjezdovky několik sněhových vrchů. Z nich se někteří zájemci pokoušeli sjet na malých bobech. "Většinou se ale klouzali, stavěli sněhuláky, nebo si se sněhem různě hráli," řekl Krejčí.

Témata:  lyžařské areály zima EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Česko - Finsko 1:0 (po sn)

Čeští hokejisté zdolali na úvod MS Finy 1:0 po nájezdech, rozhodl Kaše

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.