Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda se sejde až za dva týdny, pak ji čekají prázdniny

Bohuslav Sobotka, Pavel Bělobrádek, Martin Stropnický a Jiří Havlíček
Bohuslav Sobotka, Pavel Bělobrádek, Martin Stropnický a Jiří Havlíček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Kabinet Bohuslava Sobotky se k jednání znovu sejde za dva týdny. Další jednání vlády se poté uskuteční až v srpnu po vládních prázdninách. 

Vyplývá to z harmonogramu, který má k dispozici ČTK. Vláda se pravidelně schází každý týden, některá ministerstva ale už v minulosti v souvislosti s blížícím se koncem funkčního období uváděla, že nepovažují za nutné pořádat jednání vlády v týdenním rytmu.

„Obecně lze říci, že v závěru volebního období, kdy se chýlí ke konci legislativní proces a je téměř bezpředmětné předkládat další legislativní návrhy, jeví se jako dostačující zasedat s kolegy při jednání vlády dvakrát do měsíce," uvedlo koncem dubna ministerstvo financí. Operativní svolávání kabinetu dalo ke zvážení i ministerstvo dopravy, čtrnáctidenní periodicitu zmínilo také ministerstvo práce.

Příští schůze vlády je v plánu 24. července, poté se ministři setkají v pondělí 21. srpna. Od září by se kabinet měl podle harmonogramu vrátit k pravidelnému jednání každý týden.

Témata:  vláda Ministerstvo financí České republiky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy