Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Černé skříňky z letu MS804 začalo hledat speciální plavidlo

Airbus společnosti Egypt Ait
Airbus společnosti Egypt Ait
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Káhira – Do pátrání po egyptském letadle, které se 19. května zřítilo do Středozemního moře se 66 lidmi na palubě se zapojilo speciální plavidlo francouzského námořnictva Laplace.

Plavidlo dorazilo do zóny, kde probíhá pátrání. Má detektory schopné zachytit signály vysílané z takzvaných černých skříněk z hloubky 4000 až 5000 metrů. Zařízení signály vysílá, dokud se nevyčerpají jeho baterie, jejichž životnost je čtyři až pět týdnů.

Loď Laplace zamířila na místo minulý týden. Na její palubě jsou také vyšetřovatelé francouzského úřadu pro bezpečnost civilního letectví (BEA). Mezi oběťmi byli hlavně Egypťané, ale také 15 Francouzů.

Airbus na lince Paříž-Káhira zmizel z radarů krátce po opuštění řeckého vzdušného prostoru v noci na 19. května. Trosky mohou být podle vyšetřovatelů v hloubce 3000 metrů ve vzdálenosti asi 290 kilometrů severně od egyptského pobřeží. Příčina neštěstí zatím nebyla objasněna.

Témata:  Egypt Francie zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy