Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letecká havárie na Kubě si vyžádala 110 životů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Boeing

Havana - Páteční letecké neštěstí na Kubě si podle nejnovější bilance vyžádalo 110 mrtvých, včetně pěti dětí, a tři zraněné. Oznámil to dnes kubánský ministr dopravy Adel Yzquierdo. Úřady přitom doposud hovořily o 107 mrtvých.

Ministr uvedl, že mezi mrtvými je 99 Kubánců a 11 cizinců. Havárii přežily pouze tři kubánské ženy, které se však nacházejí v kritickém stavu. Zahraniční oběti havárie podle ministra zahrnují šest mexických členů posádky, dva turisty z Argentiny a jednoho z Mexika a dva cestující ze Západní Sahary, píše server BBC.

Kubánské úřady dnes rovněž oznámily, že nalezly jednu ze dvou černých skříněk havarovaného letadla. Boeing 737-200 mířil z metropole do východokubánského Holguínu a havaroval krátce po startu z havanského letiště.

Ministr uvedl, že nalezená černá skříňka je v dobrém stavu. Vyjádřil naději, že brzy bude objevena také druhá černá skříňka. Příčiny nehody zatím nejsou známy, očití svědkové nicméně tvrdí, že letadlo před pádem na zem hořelo, píše BBC.

Témata:  Boeing 737 MAX zřícení Boeingu 737 v Havaně

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy