Alza

Ilustrační foto

80 % Čechů nakoupí část vánočních dárků on-line

Domov

Část vánočních dárků nakoupí přes internet téměř 80 procent Čechů. Nejčastěji jde o oblečení, knihy a hračky, které těmto nákupům dominují. V e-shopech je chce koupit 45 procent zákazníků. Vyplývá to z průzkumu Asociace pro elektronickou komerci (APEK) a výzkumné agentury Nielsen Admosphere. Nákupy dárků pod stromeček tvoří nejvýznamnější část celoročních obratů e-shopů.

Facebook, sociální sítě

E-shop Alza po výpadku obnovila provoz

Byznys

Praha - Největší český e-shop Alza.cz začal dnes kolem 19:00 opět vydávat objednané zboží zákazníkům. Firma po zhruba 27 hodinách odstranila výpadek interního počítačového systému, který v pondělí odpoledne zkolaboval. ČTK to sdělila mluvčí společnosti Patricie Šedivá. Zboží si zákazníci mohou vyzvedávat ihned po obdržení informačních SMS zpráv.

soudy

Alza zase prodávala o svátcích, kvůli pokutě jde k ÚS

Domov

Praha - Největší český e-shop Alza.cz připravuje ústavní stížnost na zákon omezující prodej o některých svátcích. Obchod dostal od České obchodní inspekce (ČOI) druhou pokutu za to, že nechal své pobočky loni 8. května otevřené. Tentokrát dosáhla sankce 200.000 Kč. U Ústavního soudu již leží stížnost na tento zákon od skupiny senátorů.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy