Klára Dostálová

Alena Schillerová

Bývalé ministryně ANO navrhly změnu v řízení u sporů ohledně dotací

Domov

Působnost ministerstva financí v některých řízeních, týkajících se porušení rozpočtové kázně u některých dotací by měla zůstat i nadále zachována. Ve sporech s příjemci dotací by tak ministerstvo zůstalo žalovanou osobou místo finanční správy. Týká se to řízení a dalších postupů podle takzvaných malých rozpočtových pravidel, tedy pravidel územních rozpočtů.

Klára Dostálová (ANO)

Novou místopředsedkyní Sněmovny se stala exministryně Dostálová

Domov

Novou místopředsedkyní Sněmovny se stala nominantka opozičního hnutí ANO Klára Dostálová. V dnešní tajné volbě porazila předsedu SPD Tomia Okamuru (SPD). Dostálová tak obsadila pozici ve vedení dolní komory po Janě Mračkové Vildumetzové (ANO), která rezignovala koncem září. Výsledky volby oznámil na plénu předseda sněmovní volební komise Martin Kolovratník (ANO)

Klára Dostálová (ANO)

Schillerová: Na nominaci Dostálové na místopředsedkyni Sněmovny bude ANO trvat

Domov

Hnutí ANO bude trvat na nominaci bývalé ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové na místopředsedkyni Sněmovny. V pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News to dnes řekla předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. Dostálovou ANO navrhlo ve čtvrtek, ve funkci má nahradit bývalou místopředsedkyni za ANO Janu Mračkovou Vildumetzovou, která ke konci září rezignovala.

Klára Dostálová (ANO)

Poslanecký klub ANO navrhl na místopředsedkyni Sněmovny Kláru Dostálovou

Domov

Poslanecký klub ANO navrhl na místopředsedkyni Sněmovny bývalou ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou. Ve funkci má nahradit bývalou místopředsedkyni za ANO Janu Mračkovou Vildumetzovou, která ke konci září rezignovala. ČTK to po ranním jednání klubu ANO řekla jeho předsedkyně Alena Schillerová. Nominaci zatím neprobírala s koaličními stranami, bude s nimi teprve jednat.

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie.

Sněmovna se zabývá odkladem účinnosti stavebního zákona, Dostálová ho odmítá

Domov

Sněmovna dnes začala v závěrečném kole projednávat vládní návrh na odklad klíčových pasáží nového stavebního zákona. Vláda v něm chce odložit o rok vznik Nejvyššího stavebního úřadu a pod ním organizovaných krajských stavebních úřadů. Podle schválené a platné podoby zákona mají začít fungovat v polovině příštího roku a mají nahradit nynější stavební úřady pod obcemi a městy.

Ilustrační fotografie

Poslanci nerozhodli o stavebním zákonu ani dnes

Domov

Sněmovna se ani dnes nedostala k hlasování o novém stavebním zákonu. Dnešek byl už třetí pokus, kdy se poslanci zabývali návrhem zákona ve třetím čtení. Původně přerušili rozpravu do pátku. Poslanecké kluby se ale dohodly, že v pátek Sněmovna zasedat nebude. Mimořádná schůze, na niž se třetí čtení projednává, je přerušena na neurčito, oznámil odpoledne předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO).

Klára Dostálová (ANO)

Česko podle Dostálové se závěry unijního auditu nesouhlasí

Domov

České orgány nesouhlasí se závěrem unijního auditu střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO). Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) dnes novinářům řekla, že proti sobě stojí dva právní názory, mezi kterými by měl rozhodnout jedině nezávislý soud. Úřady podle ní analyzují možné kroky, které by k získání soudního rozhodnutí vedly. Audit jako takový u Soudního dvora Evropské unie podle kabinetu napadnout nelze.

Klára Dostálová (ANO)

Peníze z evropských dotací: Jaké projekty se za ně staví?

Domov

Kvalita projektů, které jsou propláceny z evropských dotací, se postupně zlepšuje. Už se nestavějí zbytečná golfová hřiště, akvaparky nebo rozhledny. V rozhovoru s ČTK to řekla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). Větší projekty je podle ní potřeba připravit dlouhou dobu dopředu. Je tak jistější financovat je ze státního rozpočtu.

Jan Hamáček /ČSSD/

Hamáček zůstává v izolaci. Test ukázal vysokou virovou nálož

Domov

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) měla na koronavirus negativní test. Ve čtvrtek na svém twitteru uvedla, že kvůli nákaze v rodině jí byla nařízena karanténa. V pátek podstoupila test, nemoc covid-19 se u ní nepotvrdila. ČTK to dnes za odbor komunikace ministerstva pro místní rozvoj řekl Vilém Frček.

Robert Plaga

Domov

Ministři o prázdninách vyrazí pod stan, na ryby či na houby

Houbaření, rybaření, objevování regionálních tratí i stanování mají v plánu čeští ministři během letošní dovolené. Většina vládních i opozičních představitelů se letos chystá strávit své volno především v Česku, někteří ale uvažují i třeba o Slovensku nebo Rakousku. Část z politiků bude z různých důvodů i během dovolené pracovat nebo zůstane doma. Ministři i lídři opozičních stran to řekli ČTK.

Andrej Babiš, premiér ČR

Dostálová je Ropákem roku 2019. Cenu dostal i Babiš, v reakci vytáhl motýle a sysle

Domov

Antiekologickou cenu Ropák dostala za rok 2019 ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO), a to za abnormálně zrychlenou přípravu nového stavebního zákona. Zelenou perlu za antiekologický výrok má předseda vláda Andrej Babiš (ANO), a to za výrok o motýlech a řepce. Na tiskové konferenci v Brně to dnes uvedl Miroslav Patrik ze spolku Děti Země, který anketu pořádá.

Klára Dostálová (ANO)

Dostálová soptí kvůli rezoluci o Babišovi. Padla ostrá slova na adresu europarlamentu

Domov

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) chce připravit premiérovi Andreji Babišovi (ANO) reakci na páteční rezoluci Evropského parlamentu (EP) na téma Babišova možného střetu zájmů. Novinářům dnes při příchodu na jednání vlády řekla, že Česko má v oblasti nakládání s financemi z Evropské unie propracovaný systém kontrol a jednotné metodické prostředí, takže se jí některá ustanovení usnesení dotkla.

Ilustrační foto

Domov

Sněmovna přehlasovala Senát: Stát nebude ručit za dlužné nájemné

Nájemníci nebudou moci dostat výpověď z bytu, pokud do konce července nebudou platit nájemné kvůli tomu, že jsou v důsledku opatření proti epidemii koronaviru bez příjmů. Dlužné nájemné ale mají zaplatit do konce letošního roku. Sněmovna to dnes opětovně schválila. Odmítla návrh Senátu, aby za čtyři pětiny dlužného nájemného ručil stát. Návrh nyní dostane k podpisu prezident.

Klára Dostálová (ANO)

Odpověď na audit k Babišovi nikde. MMR zneužívá pandemii? Podle Pirátů skandál

Domov

Pirátská strana označuje za skandální, že ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) nestihlo ve čtyřměsíční lhůtě odpovědět na audit Evropské komise (EK) ohledně střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO). Resort požádal EK o odklad termínu o dva měsíce kvůli koronaviru, komise tento týden vyhověla a termín posunula do 5. června.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy