Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrchní soud bude kauzu Kramného řešit dva dny

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Olomouc - Vrchní soud v Olomouci už stanovil termín, ve kterém bude řešit případ odvolání Petra Kramného, kterého Krajský soud v Ostravě v lednu odsoudil k trestu 28 let ve vězení za vraždu manželky Moniky a dcery Klárky. Petr Kramný před soudem stane na přelomu května a června.

Vrchní soud bude kauzu Petra Kramného řešit 31. května a 1. června. Zatímco v mnoha jiných případech stačí Vrchnímu soudu na rozhodnutí jeden den, na Kramného případ si vyčlenil dny dva. Důvodem je délka celého spisu a také písemného zdůvodnění odvolání, které proti rozsudku podala Kramného advokátka Jana Rejžková.

Krajský soud v Ostravě uložil v lednu Kramnému trest odnětí svobody na 28 let a také mu nařídil zaplatit rodině Moniky Kramné osmimilionové odškodné. Kramný se proti rozsudku na místě odvolal. V zákonné lhůtě podal odvolání také státní zástupce Vít Legerský, který požadoval, aby Kramný v cele strávil třicet let.

Stání před Vrchním soudem ale nebude jediným procesem, který v červnu Petra Kramného čeká. Ostravský okresní soud totiž na 21. června naplánoval líčení ve věci křivého obvinění, kterého se měl Kramný dopustit vůči policistům, o nichž prohlásil, že jej při výslechu zmlátili.

Kramnému v tomto případě hrozil trest dvou až osmi let ve vězení. Okresní soud ale v lednu případ zamítl s tím, že Kramný byl odsouzen za dvojnásobnou vraždu a tím pádem by další stíhání bylo neúčelné.

Proti tomu se ale odvolal státní zástupce, který poukazoval na to, že rozsudek ve věci dvojnásobné vraždy je nepravomocný a Vrchní soud by mohl rozsudek zrušit. Na začátku dubna mu dal za pravdu krajský soud, který případ vrátil soudu I. stupně.

Témata:  Petr Kramný soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy