Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrchní soud bude kauzu Kramného řešit dva dny

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Olomouc - Vrchní soud v Olomouci už stanovil termín, ve kterém bude řešit případ odvolání Petra Kramného, kterého Krajský soud v Ostravě v lednu odsoudil k trestu 28 let ve vězení za vraždu manželky Moniky a dcery Klárky. Petr Kramný před soudem stane na přelomu května a června.

Vrchní soud bude kauzu Petra Kramného řešit 31. května a 1. června. Zatímco v mnoha jiných případech stačí Vrchnímu soudu na rozhodnutí jeden den, na Kramného případ si vyčlenil dny dva. Důvodem je délka celého spisu a také písemného zdůvodnění odvolání, které proti rozsudku podala Kramného advokátka Jana Rejžková.

Krajský soud v Ostravě uložil v lednu Kramnému trest odnětí svobody na 28 let a také mu nařídil zaplatit rodině Moniky Kramné osmimilionové odškodné. Kramný se proti rozsudku na místě odvolal. V zákonné lhůtě podal odvolání také státní zástupce Vít Legerský, který požadoval, aby Kramný v cele strávil třicet let.

Stání před Vrchním soudem ale nebude jediným procesem, který v červnu Petra Kramného čeká. Ostravský okresní soud totiž na 21. června naplánoval líčení ve věci křivého obvinění, kterého se měl Kramný dopustit vůči policistům, o nichž prohlásil, že jej při výslechu zmlátili.

Kramnému v tomto případě hrozil trest dvou až osmi let ve vězení. Okresní soud ale v lednu případ zamítl s tím, že Kramný byl odsouzen za dvojnásobnou vraždu a tím pádem by další stíhání bylo neúčelné.

Proti tomu se ale odvolal státní zástupce, který poukazoval na to, že rozsudek ve věci dvojnásobné vraždy je nepravomocný a Vrchní soud by mohl rozsudek zrušit. Na začátku dubna mu dal za pravdu krajský soud, který případ vrátil soudu I. stupně.

Témata:  Petr Kramný soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy