Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič naboural do zaparkovaných aut, zranil seniorku a dítě

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Olomouc - V Července na Olomoucku 49letý řidič osobního auta Škoda Superb naboural do tří aut zaparkovaných na chodníku. Jedno z nich následně srazilo dvě chodkyně. Při nehodě se zároveň zranila spolujezdkyně řidiče.

Nehoda se stala v neděli odpoledne ve Vítězné ulici ve chvíli, kdy řidič superbu jedoucí od Litovle z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a narazil postupně do tří zaparkovaných vozidel - Škoda Fabia, Opel Vivaro a BMW.

Vozidlo Opel Vivaro bylo odhozeno ve směru jízdy a narazilo do obou chodkyň. "Při nehodě došlo ke zranění obou chodkyň a spolujezdkyně z vozidla Škoda Superb," sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková. Alkohol byl u řidiče Škody Superb vyloučen, škoda činí 170 tisíc korun.

Za zaparkovanými auty na chodníku byly v době nehody 66letá a nezletilá chodkyně, které čekaly, až nepojede po ulici žádné auto.

Kromě řidiče superbu budou za nehodu postihováni i majitelé nabouraných aut, která byla v rozporu s předpisy zaparkována na chodníku.

Témata:  dopravní nehody Olomouc

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy