Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Metallica vyrazí na podzim na turné. Zastávkou bude u Česko

O2 Arena přivítá skupina Metallica.
O2 Arena přivítá skupina Metallica.
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha – Metallica dnes oznámila termíny evropské části své WorldWired Tour, kterou odstartují dva koncerty v Amsterdamu. Kapela se zastaví i v Praze a představí zde svoji novou nahrávku Hardwired… To Self-Destruct.

Metallica dnes oznámila evropské termíny své WorldWired Tour, během které vystoupí i v Praze. Na turné, které odstartují dva koncerty v Amsterdamu na podzim tohoto roku, skupina představí svoji novou nahrávku Hardwired…To Self-Destruct. Jako předkapela s nimi vystoupí norská skupina Kvelertak.

Organizátoři pražského koncertu v O2 areně si pro fanoušky připravili příjemné překvapení. Každý, kdo si koupí vstupenku na koncert, totiž obdrží nové album Hardwired…To Self-Destruct, a to buď fyzicky nebo v digitální podobě.

Poslední album Metallicy vyšlo v listopadu loňského roku na vlastním labelu kapely Blackene Recordings a vzápětí obsadilo první příčky po celém světě s prodejem přesahujícím osm set tisíc kusů během prvního týdne. Producenty alba byli Greg Fidelman, James Hetfield a Lars Ulrich.

Metallicu založili v roce 1982 bubeník Lars Ulrich a kytarista a zpěvák James Hetfield. Skupina se postupně stala jednou z nejvlivnějších a nejúspěšnějších rockových kapel hudební historie. Na kontě má kolem 110 milionů prodaných alb po celém světě a koncerty na všech sedmi kontinentech. Rockeři vydali několik multiplatinových alb, včetně desky Metallica z roku 1991, které se také označuje jako The Black Album. Jen v Americe se prodalo více než sedmnáct milionů tohoto alba, které se tak stalo nejprodávanější deskou v historii Soundscan.

Metallica je také držitelkou devíti cen Grammy, dvou American Music Awards a několika cen MTV Video Music Awards. V roce 2009 byla uvedena do Rock and rollové síně slávy a muzea. V roce 2013 se dokonce zapsala do knihy rekordů díky svému koncertu v Antarktidě, čímž se stala první kapelou, která vystoupila na všech sedmi kontinentech během jednoho roku.

Na turné jim bude předkapelou norská heavy metalová formace Kvelertak, která pochází z města Stavanger. Skupina sbírá pochvalné reakce kritiky, ale získala i několik hudebních cen. V roce 2011 byla čtyřnásobně oceněna norskou obdobou Grammy, cenou Spellemann. Kvelertak doposud vydali tři alba, z nichž poslední s názvem Nattesferd se dostalo mezi padesát nejlepších nahrávek roku 2016 podle magazínů Rolling Stones, Stereogum a Consequence of Soun.

Turné Metallicy začne 4. září 2017 v Amsterdamu a pokračuje přes Francii, Německo, Velkou Británii a další evropské země do Prahy, odkud kapela poputuje do Maďarska a Německa.

Metallica vystoupí 2. dubna 2018 v pražské O2 areně. Vstupenky budou v předprodeji od 24. března 2017 od 10 hodin v síti Ticketportal, cena se pohybuje od 1300 do 3100 korun.

Témata:  Metallica O2 Arena koncerty

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy