Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Anketa Český slavík začíná. Jak se můžete zapojit?

Hudba, ilustrační foto
Hudba, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Od 3. října do 19. listopadu mohou zájemci hlasovat v 52. ročníku ankety Český slavík Mattoni. Na slavnostním večeru v sobotu 25. listopadu v Hudebním divadle Karlín budou předány slavíci v kategorii Zpěvačka, Zpěvák a Hudební skupina, Absolutní slavík a ceny Objev roku, Slavíci bez hranic (nejoblíbenější slovenský interpret v ČR), ocenění pro nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls a cena za nejstreamovanější českou skladbu na internetu.

Moderátorem bude opět Ondřej Sokol, oznámil na dnešní tiskové konferenci v Praze Jaroslav Těšínský, ředitel agentury Musica Bohemica, která je vyhlašovatelem a organizátorem ankety.

Stejně jako loni dostanou šanci na slavnostním večeru vystoupit mladí interpreti. Zvláštní porota nominovala Jakuba Děkana, Pavla Calltu, pop-rapovou skupinu Poetic a folk-popovou kapelu Pokáč. "O tom, kdo skutečně vystoupí, rozhodnou fanoušci v samostatném hlasování," uvedl Těšínský. Všichni účinkující podle něj vystoupí naživo.

Hlasovat lze zasláním SMS z mobilního telefonu a prostřednictvím online formuláře na stránkách www.ceskyslavikmattoni.cz. Cena odeslané SMS je stejná jako za jakoukoli jinou a odpovídá běžnému tarifu hlasujícího. Z každého mobilního telefonu lze v každé kategorii hlasovat pouze jednou. "Vloni jsme do ankety dostali celkem téměř 110.000 hlasů," řekl Těšínský ČTK a dodal, že na Nově ceremoniál sledovalo 1,350.000 diváků.

Výsledky hlasování zpracuje společnost scanservice. Nezávislá auditorská firma SUSS Consulting posoudí, zda byly do sčítání zařazeny všechny došlé hlasy a zda byly řádně sečteny.

Témata:  Český slavík hudba kultura

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy