Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 21. srpna

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Zvlněná studená fronta bude postupovat přes naše území zvolna k východu. Informuje o tom ČHMU.

Počasí v noci (22-07):V Čechách zataženo až oblačno, zpočátku místy přeháňky nebo bouřky,postupně na celém území déšť, na severu a severovýchodě Čech místyi vydatný v celkových úhrnech až 40 mm za 12 h. Na Moravě a veSlezsku zpočátku polojasno, postupně od západu oblačno až zataženo,místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší teploty19 až 15 °C, v západní polovině Čech 15 až 11 °C. Mírný severozápadníaž západní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku slabý jihovýchodní1 až 4 m/s. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup, přechodně místy slabýpokles

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, dopoledne ve východních Čechách, na Moravě a veSlezsku déšť, na severovýchodě Čech místy i vydatný v celkovýchúhrnech až 40 mm za 12 h. Ojediněle bouřky. V západní polovině Čech,odpoledne a večer postupně i na ostatním území přechod k proměnlivéoblačnosti a místy přeháňky. Nejvyšší teploty 18 až 22 °C,při zmenšené oblačnosti až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C.Mírný západní až severozápadní, na východě zpočátku jihozápadní vítr3 až 7 m/s, bude večer slábnout.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles, přechodně místy slabýaž mírný vzestup

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.