Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaký bude konec roku 2016? Podívejte se na dlouhodobou předpověď

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Období od 12. prosince 2016 do 8. ledna 2017 jako celek by mělo být teplotně průměrné. Ani z hlediska úhrnu srážek se nečekají velké výkyvy od průměru, uvedl dnes chmi.cz v dlouhodobém výhledu počasí.

Průměrné týdenní teploty v závěru tohoto roku a začátku roku příštího pravděpodobně nebudou příliš kolísat a měly by se pohybovat od -2°C do +2°C. V jednotlivých týdnech by se průměrné noční teploty měly pohybovat nejčastěji od -5°C do 0°C a denní slabě nad nulou. Není ovšem vyloučeno, že i v průběhu jednotlivých týdnů mohou teploty kolísat.

Při srovnání s dlouhodobými charakteristikami by se týdenní teploty měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru, v závěru roku i nad průměrem.

Srážkové úhrny se budou pohybovat na spodní hranici dlouhodobého průměru. Období jako celek by mělo být srážkově podprůměrné.

Předpověď na příští týden

Pondělí:Zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, nad 700 m, postupně nad 400 m srážky sněhové. Později od severu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude slábnout.

Úterý:Oblačno, ojediněle slabý déšť, nad 600 m srážky smíšené nebo sněhové. Zpočátku místy polojasno i skoro jasno a ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, v severovýchodní polovině území -3 až -7 °C a ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty -1 až 3 °C, v Čechách ojediněle až 6 °C. Slabý jižní až jihozápadní 1 až 4 m/s.

Středa:Zataženo až oblačno, od severu místy s deštěm nebo přeháňkami, zpočátku ojediněle mrznoucí. Postupně nad 500 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až 3 °C, v Čechách ojediněle až 6 °C. Mírný jihozápadní až západní 2 až 5 m/s.

Čtvrtek:Zataženo až oblačno, postupně místy polojasno. Nejnižší noční teploty 1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý proměnlivý do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Polojasno nebo skoro jasno, místy nízká oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -6 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až -9 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +5 °C, při nízké oblačnosti a mlze kolem -2 °C.

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy