Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nová předpověd: Jaký bude červenec a začátek srpna?

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Léto je v plném proudu a podle meteorologů zatím nepřijdou žádné extrémy v počasí. Celé období od 9. července do 5. srpna 2018 bude teplotně průměrné. Uvedl to dnes Český hydrometeorologický ústav v dlouhodobém výhledu počasí.

První týden bude teplotně průměrný. Minimální noční teploty vzduchu se budou pohybovat kolem 13 °C a maximální denní teploty kolem 24 °C. Druhý týden období vychází jako nejteplejší. Poslední dva týdny období by měly být teplotně průměrné až slabě podprůměrné s nočními teplotami kolem 12 °C a denními kolem 23 °C.

Srážkově se očekává celé období průměrné až slabě nadprůměrné. Nejvíce srážek by mělo spadnout ve třetím týdnu období s průměrným týdenním úhrnem v rámci ČR kolem 25 mm. Pravděpodobně nejméně srážek spadne ve druhém týdnu, kolem 15 mm.

Předpověď na příští týden

Pondělí (00-24):Zpočátku skoro jasno až polojasno, během dne oblačno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout.

Úterý (00-24):Většinou oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky a ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na jihovýchodě a východě Moravy až 26 °C. Slabý, postupně mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Středa (00-24):Oblačno až zataženo, místy, postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě Moravy až 24 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Čtvrtek (00-24):Polojasno až oblačno, na severu a severovýchodě až zataženo a místy přeháňky. Jinde přeháňky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Skoro jasno až polojasno, během dne až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.