Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď na noc a čtvrtek 14. července

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Tlaková níže, která se vytvoří nad Moravou, postoupí nad Polsko a kolem ní k nám bude od severozápadu proudit chladný a vlhký vzduch. Informuje ČHMU.

Počasí v noci (22-07):Převážně zataženo a déšť nebo přeháňky, místy srážky i vydatné.Nejnižší teploty 15 až 11 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s budezesilovat na mírný západní až severozápadní 3 až 7 m/s, místys nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, na V a SV slabý až mírný pokles

Počasí přes den (07-24):Převážně zataženo a občas déšť, místy trvalý a vydatný, zejménana horách na severu a severozápadě území. Večer slábnutí srážeka částečné ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 13 až 17 °C,na Moravě a ve Slezsku 17 až 21 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C,Jeseníky a Beskydy 16 °C. Mírný severozápadní až západní vítr3 až 7 m/s během dne zesílí na čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazykolem 15 m/s, na horách na severozápadě a severu území kolem 20 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, večer slabý až mírný vzestup

Témata:  počasí déšť léto

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.