Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Singapuru evidují 41 případů nákazy virem zika

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Singapur - V Singapuru bylo potvrzeno 41 případů místní nákazy virem zika. Informovala o tom dnes televizní stanice Channel News Asia.

Podle singapurského ministerstva zdravotnictví je 34 infikovaných už zcela vyléčeno, zatímco sedm zbylých, kteří ještě mohou nákazu šířit, zůstává v péči nemocnice.

Úředy oznámily, že se virus objevil u obyvatel či lidí pracujících v Singapuru, kteří v poslední době necestovali do regionů, kde byl tento virus zaznamenán. Proto je také velmi pravděpodobné, že byli infikováni v Singapuru.

Virus se vyskytl ve čtvrti Aljunied tohoto městského státu. Z uvedených 41 případů se 36 týká zahraničních dělníků pracujících na stavbě jednoho bytového a kancelářského komplexu. Ze zbylých pěti nakažených jsou tři Singapurci ve věku 30 až 65 let.

Témata:  Singapur virus Zika lékaři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy