Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obama opět varuje Američany před ničivým hurikánem Matthew

Barack Obama, americký prezident
Barack Obama, americký prezident
Foto: kremlin.ru

Washington - Naléhavé varování před ničivou silou hurikánu Matthew dnes Američanům žijícím na jihovýchodě USA adresoval prezident Barack Obama.

"Je to doopravdy silný hurikán," prohlásil prezident na poradě v Bílém domě. Apeloval zejména na obyvatele státu Georgia a města Jacksonvillu na severovýchodě Floridy, aby dbali pokynů záchranářů.

Matthew se pohybuje severním směrem podél východního pobřeží Floridy a právě sever poloostrova a pobřeží Georgie jsou nyní nejvíc ohroženy. Podle floridského guvernéra Ricka Scotta v Jacksonvillu, kde žije 850.000 lidí, hrozí i rozsáhlé záplavy.

"Pokud vám řeknou, že máte odejít, musíte se sebrat a uchýlit se na výše položená místa," prohlásil prezident. Upozornil, že bouře se může pohybovat poměrně rychle. "Lidé si mohou myslet, že to mají za sebou, ale najednou je to tady a oni ani jejich rodiny nejsou v bezpečí. Majetek lze nahradit, lidské životy ne," naléhal šéf Bílého domu.

Témata:  Barack Obama USA hurikán Matthew

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy