Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letuška, která přežila pád letadla v Kolumbii, potřebuje peníze. Zkouší najít dárce

Vlajka Kolumbie
Vlajka Kolumbie
Foto: Pixabay

La Paz - Letuška Ximena Suárezová, která byla mezi přeživšími listopadové havárie letadla s hráči brazilského fotbalového týmu Chapecoense v Kolumbii, se snaží sehnat peníze na svou další existenci. Musí se sama starat o dvě děti.

Žena (28)  při zřícení letadla utrpěla zlomeninu pravé ruky, kotníku a řadu dalších menších zranění. Matka samoživitelka potřebuje prý sto tisíc dolarů (asi 2,5 milionu korun), za dva dny jí ale dárci poslali zatím jen 175 dolarů.

"Mám malé děti, ve věku šest let a dva roky, o které se sama starám. Většinu života jsem pracovala jako letuška... Po nehodě ale už nemohu pracovat a mám psychické a fyzické problémy," píše Suárezová na stránkách kampaně.

Suárezová přežila nehodu letadla 28. listopadu 2016 na cestě z bolivijského Santa Cruz do kolumbijského Medellínu. Na palubě bylo 77 lidí. Nehodu přežili také tři fotbalisté, novinář a dva členové palubního personálu.

Kolumbijští i bolivijští vyšetřovatelé v prosinci oznámili, že bezprostřední příčinou nehody byl nedostatek paliva. Zodpovědnost tak nese letecká společnost LaMia a pilot letadla Miguel Quiroga, který byl i spoluvlastníkem těchto aerolinek a při havárii zahynul. Právě on zřejmě rozhodl o tom, že palivo na cestu vystačí.

Témata:  Kolumbie zřícení letadla s fotbalisty v Kolumbii

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.