Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záplavy a sesuvy půdy ve Vietnamu si vyžádaly už 54 obětí

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Hanoj - Počet obětí záplav a sesuvů půdy v severní a střední části Vietnamu se zvyšuje. Podle nové bilance si vodní živel vyžádal již 54 mrtvých a 39 osob se pohřešuje. K Vietnamu se navíc blíží tropická bouře Khanun, která by mohla přinést další lijáky a povodně.

K jednomu z největších neštěstí došlo v noci na čtvrtek v provincii Hoa Binh, kde sesuv bahna zabil údajně 19 lidí. Nalezeno bylo ale zatím jen devět těl.

Podle úřadu pro předcházení katastrofám 200.000 lidí v severní provincii Ninh Binh dostalo příkaz k evakuaci. 320 domů se zřítilo a téměř 34.000 dalších objektů bylo poškozeno.

V šesti centrálních a severních provinciích země bylo poničeno přes 22.000 hektarů rýžových polí, velká voda zabila či odnesla na 180.000 zvířat.

Témata:  Vietnam povodně sesuv půdy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy