Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nigerijská armáda osvobodila 212 stovky zajatců z rukou Boko Haram

Nigérie
Nigérie
Foto: UNHCR

Abuja - Nigerijští vojáci si připsali na konto další úspěch. Osvobodili 212 zajatců, které zadržovali bojovníci radikální islamistické organizace Boko Haram.

S odvoláním na dnešní sdělení mluvčího armády Saniho Usmana to uvedla agentura DPA.

Vládní jednotky podle Usmana zajatce osvobodily blízko města Sana ve státě Borno na severovýchodě Nigérie. Tam armáda pokračuje v tažení proti Boko Haram. Při zásahu vojáci zajali jednoho z velitelů islamistů a čtyři povstalce zabili, dodal mluvčí.

Boko Haram v oblasti na severovýchodě Nigérie, ale i v sousedním Čadu, Kamerunu a Nigeru, od roku 2009 usiluje o vytvoření státu pod vládou islámského práva šaría. Povstání připravilo v oblasti Čadského jezera o život na 20.000 lidí a další dva miliony byly nuceny opustit své domovy.

Témata:  Nigérie Boko Haram

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 13:41

Je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi, řekl Lipavský

Podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského je ruský imperialismus největší hrozbou pro bezpečnost a je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi. Uvedl to po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártem v Budapešti. Szijjártó potvrdil postoj Maďarska, které není ochotno dodávat zbraně Ukrajině.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy