Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimové slavili při útocích v Paříži, řekl frontman skupiny. Už si jen tak nezahraje

Vlajka Francie na půl žerdi
Vlajka Francie na půl žerdi
Foto: Robert Pavelka, EuroZprávy.cz

Paříž – Teroristické útoky, které proběhly minulý rok v listopadu v Paříži, vyděsily celou Evropu i svět. Jedním z dějišť těchto útoků byl i koncertní sál Bataclan, kde právě vystupovala skupina Eagles of Death Metal. Jak nyní informuje server The Daily Caller, skupina si kvůli následným protiislámským výrokům svého frontmana jen tak někde nezahraje.

Pomoc zevnitř?

Jak server vysvětluje, Jesse Hughes, frontman skupiny Eagles of Death Metal, již v minulosti opakovaně naznačil, že do útoků zřejmě mohlo být zapojeno daleko více lidí včetně ochranky budovy. Domníval se, že šlo o „vnitřní záležitost".

„Šel jsem hned za promotérem a ptal se, ‚Kdo je ten chlap? Chci tam mít jiného'. A on mi odpověděl: ‚No, někteří jiní strážní tu ještě nejsou.' Později jsem zjistil, že asi šest se jich vůbec neukázalo," uvedl v minulosti Hughes a naznačil tak, že ochranka Bataclanu mohla být do celé tragédie zapojená.

Hughes se podle serveru za tyto výroky, které pronesl během březnového interview, později omluvil a uvedl, že byly „absurdní a nepodložené". Během rozhovoru, který proběhl minulý týden, ale opět otočil.

Podezřelá ochranka

„Viděl jsem muslimy, jak na ulicích během útoku slavili. Viděl jsem to na vlastní oči," zlobil se v rozhovoru pro magazín Taki Hughes. „Jak věděli, co se děje? Muselo to být koordinované. Znali vyhazovače. Znali vrátné," pokračoval.

„Hele, ochranka v zákulisí je nechvalně proslulá tím, že to jsou čuráci. Každých pár vteřin vám kontrolují ID a nikdo neprojde bez toho, aby ho zkontrolovali – ani členové kapely. Tomuhle chlapovi bylo jedno, co jsme dělali. Ani se na mě nepodíval," zuřil dále Hughes.

„Jen jednou to vypadalo, že o nás má alespoň trochu zájem. To když řekl mé přítelkyni: ‚Mluvíš francouzsky?' a ‚Odkud jsi?' Ona odpověděla, že je z Texasu, což ho naštvalo, protože to nebylo to, co myslel. Pak řekla: ‚Jsem Američanka,' a on ztratil zájem. Upřímně si myslím, že se snažil zjistit, jestli je Arabka. Je Mexičanka a klidně by se mohla vydávat za Libanonku. Myslím si, že kdyby byla muslimka, varoval by ji," uvedl dále Hughes.

Postihy za výroky

„Pořád jsem chodil zadními dveřmi ven kouřit a to se obvykle nesmí kvůli zvukovým předpisům. Už jsem tam hrál dříve a otevření těch dveří kvůli kouření vás dostalo do pořádného maléru. Tentokrát ale chlap z ochranky prošel přímo kolem mě a nervózně se koukal jinam," dodal Hughes.

Kvůli svým výrokům ale nyní skupina čelí problémům. Jak server uvádí, koncert The Rock en Seine v Paříži a festival Cabaret Vert v severní Francii rozhodly, že kvůli Hughesovým výrokům kapele neumožní vystupovat. S jeho výroky dle svého vyjádření pořadatelé „zcela nesouhlasí".

Témata:  teroristické útoky v Paříži terorismus Francie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy