Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž v Thajsku na Silvestra vyvraždil svou rodinu, pak spáchal sebevraždu

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Muž v Thajsku po novoročním večírku zastřelil šest členů své rodiny a následně obrátil zbraň i proti sobě. O incidentu informovala agentura Reuters s odvoláním na místní policii. Oběťmi střelby se staly šestiletá a devítiletá dcera útočníka a rovněž dva muži a dvě ženy ve věku 47 až 71 let. Všichni byli příbuznými manželky 41letého pachatele, ta útok přežila.

"Muž odešel na večírek s přáteli, a poté se vrátil domů, kde byla rodina jeho ženy. Začali se hádat a on následně použil zbraň a zastřelil je," popsal policejní velitel z provincie Čchumpchon.

"Podle svědků muž příliš nepil, domníváme se, že za jeho zuřivostí byly starší problémy s rodinou jeho ženy," dodal. Podle policie měl Thajec záznam v trestním rejstříku v souvislosti s drogovým deliktem a byl již v minulosti ve vězení, nicméně nikoli kvůli násilí vůči rodině.

Jak poznamenala agentura Reuters, Thajsko má podle statistik vysoké množství úmrtí spojených s použitím zbraní, ovšem podobné střelby s větším počtem obětí nejsou v zemi časté.

Témata:  Thajsko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy