Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž v Thajsku na Silvestra vyvraždil svou rodinu, pak spáchal sebevraždu

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Muž v Thajsku po novoročním večírku zastřelil šest členů své rodiny a následně obrátil zbraň i proti sobě. O incidentu informovala agentura Reuters s odvoláním na místní policii. Oběťmi střelby se staly šestiletá a devítiletá dcera útočníka a rovněž dva muži a dvě ženy ve věku 47 až 71 let. Všichni byli příbuznými manželky 41letého pachatele, ta útok přežila.

"Muž odešel na večírek s přáteli, a poté se vrátil domů, kde byla rodina jeho ženy. Začali se hádat a on následně použil zbraň a zastřelil je," popsal policejní velitel z provincie Čchumpchon.

"Podle svědků muž příliš nepil, domníváme se, že za jeho zuřivostí byly starší problémy s rodinou jeho ženy," dodal. Podle policie měl Thajec záznam v trestním rejstříku v souvislosti s drogovým deliktem a byl již v minulosti ve vězení, nicméně nikoli kvůli násilí vůči rodině.

Jak poznamenala agentura Reuters, Thajsko má podle statistik vysoké množství úmrtí spojených s použitím zbraní, ovšem podobné střelby s větším počtem obětí nejsou v zemi časté.

Témata:  Thajsko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy